Konut Haberleri
10 Haz 2014 16:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:12

Üniversite arazisine 1431 konut!

Emlak Konut’tan üniversite arazisine bin 431 daire…Haziran 10, 2014 | Facebook'ta Paylaş 2012 yılına kadar Bahçeşehir Üniversitesi'ne ait iken TOKİ'ye geçen ardından Emlak Konut GYO'ya devredilen Avcılar'daki dev üniversite arazisine 530 milyon liralık konut projesi yapılıyor.

Üniversite arazisine 1431 konut!
Cumhuriyet Halk Partisi geçtiğimiz hafta sonu yayınladığı raporda “İktidar, TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla “kupon araziler” yaratıyor.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre bu “kupon arazilerde”, hasılat paylaşımı modeliyle, iktidarın “itimadına mazhar” müteahhitlere kuleler veya lüks alışveriş merkezleri diktiriliyor” tespitini yaptı. Bu tespiti doğrulayan bir proje dün satışa çıktı.


Parsele özel imar plan tadilatlarıyla değişiklikleriyle inşaası mümkün olan ve tanıtımı yapılan Göl Panorama Evleri adlı projeyi Be – Ma İnşaat hayata geçirecek. Emlak Konut GYO’nun imar planını değiştirtmesinden önce sadece 4 kat konut yapılabilirken, projede 23 ve 35 katlı bloklar yer alacak. 95 bin metrekare olan ve 1,7 emsali bulunan arazide 300 bin metrekare inşaat yapılacak.


Plan üstüne plan
Sözcü’nün edindiği bilgiye göre, imar planında üniversite alanı olarak gözüken arazi önce “ticaret+konut” alanına dönüştürüldü. Arazinin yeni imar planına göre 1,5 emsal ile en fazla 4 kat konut yapılabiliyordu.

Emlak Konut GYO araziyi devraldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arazinin imar planını bir kez daha değiştirdi. Emsal 1,7′e çıkartılırken yükseklik serbest bırakıldı ve kat sınırı ortadan kalktı. Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı ile geçtiğimiz yıl araziyi ihale etti ve 530 milyon liralık teklifiyle Be-Ma İnşaat sözleşme imzalamaya hak kazandı. Arazi üzerinde proje geliştiren şirket, buraya bin 431 konut ve 40 ticari ünite yapacak.

4 kat gitti, 35 kat geldi
Göl Panorama Evleri adlı projenin dünkü tanıtım toplantısında Sözcü’nun sorusunu yanıtlayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projedeki emsal artışı ve yükseklik artışı ile yorum yapmadı ve konutların 10 katlı, 23 katlı ve 35 katlı bloklarda yükseleceğini söyledi. Üniversite arazisiyken yapılan imar değişiklikleri ile devasa bir konut projesine dönüşen Göl Panorama Evleri’nde dairelerin fiyatları 170 bin lirayla 600 bin lira arasında değişiyor.