İnşaat
16 Mayıs 2014 09:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:02

Ucuz konutların devamı gelecek

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bundan sonra dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacın gidermek için daha fazla çalışma kararı aldık" dedi

Ucuz konutların devamı gelecek
10 bin konutluk soysal konutun ilk etabı olan 1544 dairelik Hadımköy 3. Etap Konutları’na 80 bine yakın insanın müracaat etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  “Bundan sonra dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacın gidermek için daha fazla çalışma kararı aldık. 80 bine yakın müracaatın olduğunu görünce gerçekten çok duygulandım.

Bu bize karşı olan güveni gösteriyor. Başka firmalarda satışlar olmazken bizde sayının çok üstünde müracaat olması güvenin işareti. Genel müdürüme talimat verdim. 10 binlik konutun arkasından yeni 10 binlik konutlar üretmek için" dedi

Topbaş, "Bizim görevimiz İstanbulluların ihtiyaçlarını gidermek. Değişik yerlerde bu tarzlar alanlar üzerinde çalışmalarımız sürecek. Özel sektörün yüzde 50 satış yapabildiği günümüzde KİPTAŞ’ın projesine 80 bin müracaat oluyorsa inşaat firmalarımızın bu alana yönlenmesi gerektiğini hatırlatıyorum.

Bu da inşaat sektöründe yeni bir dönemin başlaması anlamına gelmektedir. Çok lüks konutlar yapmak yerine orta ölçekte vatandaşlarımızın daha rahat sahip olabileceği evler yapmak zorundayız” diye konuştu.