Teknoloji
27 Tem 2017 11:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Uçak yolculuğu 50 yıl içinde bambaşka bir hal alacak

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, uçak yolculuğunda önümüzdeki yıllarda yaşanacak birçok yeniliği yazdı. Bunlar arasında uçaklarda ayakta seyahat ve ses hızında yapılacak uçuşlar da var.

Uçak yolculuğu 50 yıl içinde bambaşka bir hal alacak
BBC Türkçe’nin Telegraph’dan çevirdiği habere göre, uçak yolculuğunda önümüzdeki 50 yıl içinde birçok köklü değişiklik olacak. İlk olarak 5 yıl içinde yüz tanıma teknolojileri sayesinde artık pasaportlara ihtiyaç kalmayacak. Yolcuların bavulları evlerine teslim edilecek ve uçak içinde spor salonlarından eğlence alanlarına kadar birçok yeni konseptler oluşturulacak.

Ses hızında yolculuk

10 yıl içinde hayata geçmesi planlanan en önemli değişiklik ise ayakta yolculuk. Aslında uçaklara daha fazla kişi almak için ayakta yolcu taşıma düşüncesi yeni değil. VivaColombia şirketi, yolcuları bar taburelerine benzer koltuklarda taşıma fikrini inceliyor. Bu fikri 2003'te Airbus ortaya atmıştı.10 yıl içinde hayata geçme ihtimali bulunan bir diğer yenilik ise ‘sonic’ yani ses hızında yolculuk. Bunun da uçuş sürelerini ciddi anlamda kısaltması bekleniyor.

50 yıl içinde pilotsuz uçak

Uzmanlar, 50 yıla kadar ise pilotsuz uçakların hizmet vermeye başlayabileceğine inanıyor. Ticari uçaklar, halihazırda otomatik olarak kalkabiliyor, gidiyor ve inebiliyor. Ancak bu uçakların henüz acil durumlarda iniş yapma yeteneği yok.