Güncel
16 Mar 2018 12:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

Uber Türkiye'de kalacak mı? Bakan o soruya cevap verdi

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki UBER-taksici gerilimini çözmek üzere devreye girdi. Bakanlık, önümüzdeki günlerde UBER temsilcileri ile taksicileri aynı masada buluşturmayı hedefliyor.

Uber Türkiye'de kalacak mı? Bakan o soruya cevap verdi
Bakan Tüfenkci önceki gün bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

UBER ve taksiciler arasında yaşanan sorunla ilgili Tüfenkci, “Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız. UBER vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor. Burada ciddi bir çalışmayı ortaya koyup piyasanın buna göre şekillenmesini istiyoruz, sektör analizi yapıyoruz” dedi.

UBER TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLECEK Mİ?

“Tarafları dinlemeden, iki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz” diyen Tüfenkci, UBER’in tamamen kaldırılmasının ya da meşruiyet kazandırılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Varsa bir boşluk ona göre düzenlemek istiyoruz. Arkadaşlara yeni talimat verdim. Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz. Şiddet kullanılmasına karşıyız. Basına yansıyan hususlar hem taksici esnafımıza yakışmıyor hem de tarafların doğru zeminde anlaşamamalarına neden oluyor. Biz İçişleri, Maliye ve Ulaştırma Bakanlığımızı da devreye sokarak, belki bir koordinasyon içerisinde çalışma başlatacağız.”