Sektörel
03 Ağu 2015 09:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Bulgaristan vizesinde Türkler'e kolaylık

Bulgaristan'ın Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov, Başbakan Boyko Borisov'dan Türk turistler için vize kolaylığı talebinde bulunacak

Bulgaristan vizesinde Türkler'e kolaylık
Bulgaristan'ın en önemli kış turizmi merkezleri arasında yer alan ve her yıl binlerce Türk'ün ziyaret ettiği Pamporovo'nun bağlı olduğu Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov, Türk turistler için vize kolaylığı talebinde bulunacağını açıkladı.

Türkiye turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyeti kabul eden Nikolay Melemov, Türk turistlerin bu bölgeye gelmelerinin oldukça doğal bir durum olduğunu, Başbakan Boyko Borisov'un da desteği ile Türk tatilciler için vize alımında kolaylık sağlanması yönünde adımlar atılacağını açıkladı. İki ülkenin ortak turizm sorunlarının da Başbakan Borison'a iletileceğini belirten Melemov, Türkiye'den gelecek turistler için vize kolaylığı sağlanmasının Pamporovo'ya olumlu yansıyacağını söyledi.

Smolyan Belediye Başkanı Melemov ile görüşen Türkiye heyetinde Kültür ve Turizm Bakanlığından Cemal Tekkanat, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Direktörü Hacer Aydın, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinden Prof. Dr. İbrahim Birkan yer aldı.