Ulaşım
02 Ara 2017 14:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Türkiye'nin en uzun tüneli açıldı

Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit, planlanandan tam 10 gün önce hizmete açıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tüneldeki ikinci tüp içinde tarih verdi.

Türkiye'nin en uzun tüneli açıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'in bir tüpünün hizmete girdiğini belirtti. Bakan Aslan, 14 bin 200 metre uzunluğundaki çift tüpten oluşan tünelin kar nedeniyle planlanandan 10 gün önce hizmete açıldığını vurguladı. 

İkinci tüp yıl başından sonra

Ovit Tüneli projesinin önemine değinen Arslan, "Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak olan proje, Karadeniz trafiğinin Nahçivan'a, İran'a, Gürcistan'a, Ermenistan'a gidişini kolaylaştıracak.İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında da Ovit'teki ikinci tüpü bitireceğiz " diye konuştu.

Halkımız şükran duyuyor

Arslan, tünelin hizmete girmesinin vatandaşları da oldukça memnun ettiğini belirterek, "Milletimizin memnuniyeti görülmeye değer. Gerçekten hem teşekkür ediyorlar hem şükran duyuyorlar hem de ülkemizin geldiği nokta adına kendilerine gurur da çıkartıyorlar. Biz de bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, bakanlık olarak yaptığımız çalışmalarda bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.