Konut Haberleri
20 Eki 2014 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:01

Türkiye’nin en büyük ölçekli projesi

Türkiye’nin en büyük ölçekli şehir planı projesi, İstanbul Başakşehir’de Makro-Akyapı ortaklığı ile başlıyor.

Türkiye’nin en büyük ölçekli projesi
2014 yılı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye’nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı’nın iki katı büyüklüğe sahip olacak.

Proje ile Başakşehir’deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 9 ihtisas hastaneli Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5000 kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları Türkiye’ye örnek olacak kent meydanında yer alacak.

Yeni meydanda yer alacak tek konut alanına Makro-Akyapı imza atacak.

“Proje, yüksek prim vaad ediyor”
Makro-Akyapı İcra Kurulu Başkanı Ercan UYAN
, Başakşehir’in yeni merkezinde başlayacakları projenin konum olarak çok iyi bir lokasyonda olduğunu ve fiyatların böyle bir lokasyona göre çok uygun seviyeden başladığına dikkat çekti. Fiyatların KDV dahil 2650 TL/m2’den başladığını belirten Ercan Uyan, projenin kısa zamanda çok yüksek prim yapmasını beklediklerini söyledi. Teslim ettikleri Bahçetepe ve Mavera Başakşehir projelerinde, ilk konut alanların yatırımlarının 2 yıl içerisinde yüzde 80 ile yüzde 100 arasında prim yaptığının altını çizen Uyan, bu projede de benzer bir talep ve prim oranını yakalayacaklarına inandığını kaydetti.

15 dakikada Anadolu Yakası’na
Başakşehir’de kurulacak yeni şehir merkezinin Atatürk Havalimanı ve yapımı devam eden 3. Havalimanı’nın tam ortasında her ikisine de 14 km mesafede yer aldığına dikkat çeken Ercan Uyan sözlerine şöyle devam etti, “2017’ye kadar tamamlanması planlanan şehir meydanının ve merkezde başlayacağımız proje, 2015’te açılması planlanan 3. Çevreyolu’nun bağlantı güzergahı üzerinde bulunuyor.

3. Çevreyolu ve bağlantıları tamamlandığında bölge ulaşım bakımından çok avantajlı bir konuma geçecek. Uzmanların yaptığı hesaplamalara göre Başakşehir’in yeni merkezinden yola çıkacak bir araç yeni yollar sayesinde 15 dakikada Anadolu Yakası’na geçebilecek”

Yeni inşa edecekleri projenin ve Türkiye’nin ilk şehir meydanının toplu taşıma olanaklarıyla da ulaşımı en kolay bölgelerden biri olacağına değinen Uyan, metro, tramvay ve İETT durakları ile meydana direkt ulaşım sağlanacağını söyledi. Uyan, “Meydanda, tüm toplu taşıma istasyonları, kolayca ulaşılabilir konumda olacak. Yeni şehir merkezinden toplu taşıma ile yola çıkan bir kişi kolaylıkla İstanbul’un herhangi bir noktasına geçebilecek” dedi.