Konut Haberleri
30 Eyl 2014 15:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:56

Türkiye’deki evler Almanya’da satılıyor

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü dünyada bir ilke imza atarak Berlin Başkonsolusluğu’nda tapu kadastro hizmetlerini başlattı.

Türkiye’deki evler Almanya’da satılıyor
Bu sistemle Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’ye gelmeden Türkiye’nin herhangi bir şehrinden ev alabiliyor, tapusuna kavuşuyor.

İşlemin gerçekleşebilmesi için alıcı ile satıcının aynı anda Berlin Başkonsolosluğunda bulunması gerekiyor.

3 Nisan 2014 tarihinde başlayan bu uygulamadan gurbetçiler memnun. Berlin’de verilen bu hizmet ile birlikte ülkemize gelerek taşınmazları ile ilgili işlemlerini yapmak için izin dönemlerini bu işlerle geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, yeni uygulamayla hem zamandan hem de paradan tasarruf ettiklerini belirtiyor. Uygulama ile aynı zamanda mevzuatı bilmemekten kaynaklı sorunların da önüne geçiliyor.

Yeni sistemin başladığı tarihten bugüne kadar 50 tapu işlemi yapıldı. Berlin Başkonsolosluğunda sadece satış işlemi gerçekleşmiyor, bunun yanında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleriyle tapu kaydı, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi gibi işlemler de gerçekleşiyor.  Bu çerçevede bugüne kadar yüzlerce kişiye taşınmazları ile ilgili danışmanlık hizmeti verildi.

Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamasında, vatandaşların uygulamanın yaygınlaşması yönünde talepleri olduğu belirtildi.