Mimari
04 Eki 2013 13:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Türkiye'de kalan yabancı öğrenciler ve mülteciler İstanbul'u tasarlıyor!

İstanbul Teknik üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Konut çalıştayı, İstanbul'da ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor

Türkiye'de kalan yabancı öğrenciler ve mülteciler İstanbul'u tasarlıyor!
İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Konut Çalıştayı, İstanbul'da kısa ya da uzun dönem ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor. İTÜ Taşkışla Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek sergi içerisinde ayrıca, araştırmanın konusu olan kişilerle yapılan söyleşiler, fotoğraflar sergileniyor. Sergi farklı hayat tarzlarını buluşturuyor.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım ve Tipoloji Çalışma Grubu'nun düzenlediği çalıştaya lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra; araştırma görevlileri, farklı disiplinlerde yöneticiler ve tasarım profesyonelleri katılıyor.
 
Şehirle halk arasındaki ilişkiyi sorgulayarak bunun demokratik katılım, kolektif yaşam ve bireysel haklara olan etkisini araştıran ve İstanbul'da hızla değişen yaşam biçimlerini inceleyerek barınma sorunlarına karşı örnek yaşam alanları tasarlayıp inşa ederek çözüm bulmayı amaçlayan çalıştay 4-5-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Program:
 
Yer: İTÜ Taşkışla Yerleşkesi
 
Çalıştay:4-5-6 Ekim
 
Sergileme: 07.Ekim 2013 /  Saat: 17.15