İnşaat
02 Oca 2014 16:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:47

Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek!

Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek!
Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı süren, dünyanın 3'üncü, Avrupa'nın tek deniz doldurularak yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında pistin asfalt çalışması bu hafta tamamen bitiyor. Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nda haziran ayında uçuşların başlayabileceğini söyledi. Kaymakam Emeç, havalimanının üst yapı ihalesinde çalışmaların sürdüğünü, önümüzdeki hafta imzaların atılacağını belirtirken, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın fiziki olarak yüzde 80'i, dış koruyucu mendireğin yüzde 94'ü gerçekleşmiş durumdadır. Pist dolgusu tamamlandı. Asfaltta son 100 metredeyiz. Bu pazar gününe kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Havalimanının üst yapı terminal ihalesi yapım aşamasında. Önümüzdeki hafta imzalar atılacak oda bitecek. Kısmet olursa üst yapımı komple Haziran ayı sonu gibi bitireceklerini tahmin ediyoruz. Haziran ayı ortası gibi arkadaşlar uçuşa başlanacağını söylediler" diye konuştu.

"GÜLYALI BU PROJE İLE ŞAHLANACAK"

Havalimanı'nın Gülyalı ilçesi için önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Cuma Emeç, "Havalimanımız hem Ordu hem de Giresun illerimize hitap edecektir. Bizim havalimanımız faaliyete geçtiğinde Trabzon Havalimanı tadilata girecek. Bu durum bizim hava limanımızın önemini bir kat daha artıracaktır. Ordu'nun yaklaşık nüfusu 770 bin, Giresun'un yaklaşık nüfusu 450 bin civarındadır. Bu nüfusunu çok daha fazlası il dışındadır. Havalimanının önemini daha da artıracaktır. Havalimanı ilçemiz içinde çok önemlidir. Bu proje ile Gülyalı ilçesi şahlanacaktır" şeklinde konuştu.