Konut Haberleri
10 Eki 2015 18:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Türkiye'de 3 gün ulusal yas!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 86 kişinini hayatını kaybettiği 186 kişinin yaralandığı Ankara'daki patlamanın ardından 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı

Türkiye'de 3 gün ulusal yas!
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları

-Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Türkiye, ateş çemberi içinde istikrarını korumayı başaran örnek bir ülkedir.


-"Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir."

-"Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır."

-Bugün aldığımız kararla cumhurbaşkanımızla istişare sonunda 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık

-86 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı kimin tarafından yapılmışsa hepsi ortaya çıkarılacaktır.

-Bugünlerde her türlü provokasyonlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın vaktidir.

-Patlamalar 2 ayrı canlı bombanın sebep olduğu sanılıyor. Ciddi emareler var

-Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım."

-"Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum."

-Bugün teröre karşı dayanışma günüdür. Teröre karşı orta tavır almalıyız. Omuz omuza vermeliyiz

-Medyamızın terör saldırıları konusunda duyarlı olacağına inanıyorum. Halkımızı korumak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu terör propagandalarına karşı toplumsal duyarlılığı sağlayalım.

-"Ümit ederim ki bu yaşadığımız acı olay, halkımızın birliği ve beraberliğinin tahkim edilmesine, ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına, omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir Türkiye, terörden azade bir Ortadoğu, terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur."