Konut Haberleri
05 Şub 2016 17:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Türkiye ve Senegal arasında dev arsa anlaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Senegal ziyareti karşılıklı arsa anlaşması ile sonuçlandı. Buna göre, Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek

Türkiye ve Senegal arasında dev arsa anlaşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışından anlaşmalarla dönüyor... Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Senegal'i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye ile çok iyi bir işbirliğimiz var" dedi.

Anlaşma imzalandı
Sall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Dakar'daki Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İki ülke ilişkilerine değinen Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek. Türkiye Cumhuriyeti, Afrika’da varlığını göstereceğini iddia etti ve Dakar'ı Afrika'nın merkezi olarak seçti" diye konuştu.

Önemli yatırımlar
Türk iş adamlarının Senegal'de önemli yatırımlar üstlendiklerine dikkat çeken Sall, SUMMA İnşaat'ın yaptığı Diamniadio Uluslararası Konferans Merkezi ile gurur duyduklarını söyledi.

Sall, söz konusu tesisin devamında çok fonksiyonlu 15 bin kişilik stadyum, spor kompleksi ve 5 yıldızlı otel inşa edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ayrıca, SUMMA ve LİMAK Türk şirketlerinin Senegal'de yapımı süren yeni uluslararası havalimanını bitireceğini ve işletmesinde rol alacaklarını burada açıklamak istiyorum. Gördüğünüz gibi Türkiye ile çok iyi bir işbirliğimiz var."