Ekonomi
12 Eyl 2017 10:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Türkiye tatilini iftirayla bedavaya getiriyorlar!

Tatil için Türkiye'yi tercih eden İngiliz turistler tur operatörleri ile tesisler arasında yapılan anlaşmadaki boşluğu fırsata çevirdi. Türkiye'de rüya gibi bir tatil yapan İngilizlerin geri döndüklerinde çeşitli bahanelerle mahkemelere başvurup tesislerden yüksek tazminatlar aldıkları ortaya çıktı.

Türkiye tatilini iftirayla bedavaya getiriyorlar!
İngilizlerin tatil oyunu pes dedirtti. Türkiye'de ucuza tatil yapan İngiliz turistlerin çeşitli bahanelerle İngiliz mahkemelerine gidip tesislerden tatil ücretinin iki katı tazminat aldığı öğrenildi. 
 
Akşam Gazetesi'nden Ender Türkkan'ın haberine göre, İngilizlerin ülkesine döndükten sonra ‘asılsız iddialarla’ tazminat talep etme gelenekleri bardağı taşırdı. Süreç ise şöyle işliyor: Anlaşma gereği turizmciler İngiliz tatilcilerle anlaşmazlığa düştüğünde İngiliz mahkemelerinin kararı esas alınıyor. Davalar sonrası tazminat cezasına çarptırılan tur operatörü, ‘reklamasyon’ adı altında mahkeme, avukat ve benzeri masrafları da ekleyerek, otelciye ödeyeceği ücretten düşüyor.
 
SORUNLARINI BELGELESİNLER
 
Çalıştıkları İngiliz tur operatörlerine, yapılacak sözleşmelerde bundan böyle “anlaşmazlıklarda Türkiye mahkemeleri yetkilidir” ibaresinin konmasını isteyen, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı İsmail Yıldız, “Ben bu hizmeti bu ülkede veriyorsam, kendi ülkemin ceza kanunlarına göre hareket edebilmeliyim. Ya da misafir burada sorunlarını rehber eşliğinde belgelemeli” dedi.

İLK BAHANE ZEHİRLENME
 
İngiliz turistlerin ülkelerine dönünce tazminat alabilmek için yaptıkları şikayetlerin başında ‘gıda zehirlenmesi’ geliyor. ‘Zehirlendik’ diyen uyanık Adalılar, tatilin keyfini çıkardıkları otellerden ‘işini bilen’ avukatlar aracılığıyla ‘tazminat’ adı altında servet istiyor.Yasal düzenleme sayesinde hastane raporu yerine özel doktor ve eczaneden alınan belgeler kabul görünce çetenin işi kolaylaşmış oluyor.