Sağlık & Kültür Sanat
10 Tem 2017 01:19 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:51

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

- "Düzenlemesiz dal" kategorisinde Erzurum ekibi birinci oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

YALOVA (AA) - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda, "Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dal" kategorisinde birinciliği Erzurum ekibi elde etti.

Yalova'da düzenlenen ve Ankara, Adıyaman, Bayburt, Bursa, Tekirdağ, Trabzon, Tokat, Aydın, Antalya, Denizli, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep'den toplam 13 ekibin yer aldığı şampiyona, bugün "Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dal" kategorisi ile sona erdi.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşen yarışmada, bu kategoride birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi kazandı. Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü ekibi ikinci, Gaziantep Şahinbey Halk Eğitim Merkezi spor kulübü ise üçüncü oldu.

Birinci olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ekibine ödülünü Yalova Belediye Başkan Vekili Julide Güner, ikinci olan Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü ekibine Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Malkoçoğlu ve Yalova Belediyesi Kültür Müdürü Sinan Çuhadar, üçüncü olan Gaziantep Şahinbey Halk Eğitim Merkezi spor kulübü ise ödülünü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik ve Marmara Koordinatörü Kenan Çelik verdi.