Turizm
06 Eyl 2015 18:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:20

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medyasına ödül!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımı amacıyla sosyal medyada kullandığı "Turkey Home" uygulaması, dünyada Facebook'u en efektif kullanan seyahat markası seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medyasına ödül!
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının ülke tanıtımı ve markalaşma stratejisinin dijital ve sosyal medya platformları, sosyal medyada yoğun çalışmalar yürüten rakip ülkeler arasında üst sıralara tırmanıyor.

Kampanyanın başlangıcından bu yana geçen 18 ayda, tüm sosyal medya kanallarında yaklaşık 4 milyona ulaşan toplam takipçi sayısıyla "Turkey Home", İtalya, Fransa, İngiltere ve Yunanistan gibi belli başlı turizm destinasyonlarını geride bırakarak, Avustralya ve ABD'nin ardından dünyada sıralamasında üçüncülüğe yükseldi.

Bu kapsamda, seyahat sektörünün tüm ana dallarına ilişkin güncel trend analizleri, raporları ve haberleriyle sektör profesyonelleri tarafından yakından takip edilen New York merkezli dijital yayıncı Skift, bu yıl ikincisini düzenlediği "Skifties Seyahat Markaları Sosyal Medya Ödülleri" kapsamında, "Turkey Home"u dünyada Facebook'u "en efektif kullanan" seyahat markası olarak değerlendirdi.

Sosyal medya kanallarındaki etkileşimlerini, ölçülebilir iş modellerine dönüştürmeyi başaran seyahat markalarını 25 ayrı kategoride ödüllendiren Skifties jürisi, bu kategorileri oluştururken kilit önemde gördüğü Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube gibi sosyal mecraları öncelikle dikkate alırken, LinkedIn, Pinterest, Vine ve Snapchat gibi kanalların erişim potansiyelini de göz ardı etmedi.

Ülke ve şehir tanıtma ofislerinin yanında havayolu şirketleri, oteller, rezervasyon siteleri, B2B seyahat teknolojisi geliştiren şirketler ve seyahat medyası gibi çok çeşitli girişimlerden oluşan kazananlar listesinde, tüm sosyal medya kanallarını toplamda başarıyla kullanan markalar kadar, tek bir sosyal medya kanalında en parlak performansı gösterenler ve tekil projeleriyle dikkati çekenler de yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Skifties yarışma programı sorumlusu Joyce Manolo, Skifties'in, seyahat endüstrisinde dijital pazarlamanın dinamik gelişmelerinden en iyi şekilde yararlanan markaları belirlemeye odaklanan tek ödül olduğunu belirtti.

Manolo, Turkey Home'un bu ödülü almasında etkili olan başarılı kampanyalarının ise doğrudan Facebook'a yüklenen video içeriklerinin yanı sıra, Instagram'da yüksek takipçi sayısına sahip kişilerin ve markanın Instagram hesabı takipçilerinin yüklediği paylaşılmaya değer kullanıcı içerikleri sayesinde yaratılan zengin etkileşimden oluştuğunu kaydetti.