İnşaat
10 Ara 2013 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:44

Türk müteahhitlere 2. darbe!

Bugüne kadar 1 milyar dolarlık hak edişin ödenmesi konusunda istekli davranmayan Libya’dan Türk müteahhitlere ikinci darbe geldi.

Türk müteahhitlere 2. darbe!
Radikal'in haberine göre Türk müteahhitlerin Libya’daki işleri karşılığı verdiği 1.5 milyar dolarlık teminat mektubunun bazılarının nakde çevrilmesi için Libya nezdinde girişimlerin başladığı ortaya çıktı. Türk- Libya İş Konseyi Başkanı Ersin Takla, “Libya’da iki banka nezdinde teminat mektubunun nakde çevrilmesi konusunda girişim var. Bu iki banka gibi gözükebilir ama bankaların arkasında Libya devleti var. Libya’daki iki banka, nakde çevirme girişimlerinin ardından Türk şirketlerinin teminat mektuplarını artık kabul etmeyeceğini de açıkladı” diye konuştu.

Türkiye , Libya’da iş yapan müteahhitlerin teminat mektuplarının nakde çevrilmemesi için 2011 yılında koruyucu bir karar almıştı. İki Libya bankasının girişiminin başarıya ulaşmamasında bu karar etkili oldu.

Kulislerde ise Libya’nın bu kararın kaldırılmasını da Türkiye’den istediği ve “Artık savaş sona erdi. Karar kalkmalı” dediği belirtiliyor.