İnşaat
04 Eki 2013 09:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 9 ayda 9 milyar dolarlık iş aldı!

Türkmenistan'da Türk müteahhitler 2013 yılının ilk 9 ayında 9 milyar dolarlık iş alarak yeni bir rekora imza attılar

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 9 ayda 9 milyar dolarlık iş aldı!
En son Polimeks şirketinin başkent Aşkabat'ta inşa edilmekte olan Olimpiyat Köyünün 3. etap inşaatını almasıyla bu sene Türk müteahhitlerin bu ülkede aldıkları işlerin bedeli 9 milyar doları aştı.   
 
Çalık Holdinge bağlı GAP İnşaat şirketi de yaklaşık 2 milyar dolarlık Türkmenbaşı limanı projesini alarak bu rakama önemli katkı sağladı. Geçen sene bu ülkede Türk müteahhitler 4.9 milyar  dolarlık iş alırken,  bu ülkede 22 yılda alınan işlerin hacmi 40 milyar dolara yaklaştı.
 
Türkmenistan'da aldığı büyük projeler ile ismini duyuran  Polimeks İnşaat şirketinin 2 milyar 253 milyon dolara aldığı Aşkabat Havaalanı inşaatı projesi Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında bir kalemde aldığı en büyük proje olarak da kayıtlara geçti.Daha önce bu ülkede 6 adet doğalgaz tribünlü elektrik santrali inşa eden Çalık Enerji şirketi ise bu sene  bedeli toplam 967 milyon doları bulan 5 doğalgaz tribünlü elektrik santralinin yapımını üstlenerek sözkonusu sözkonusu rakama önemli katkı sağladı.
 
Eser Taahhüt şirketi  690 milyon dolara 220 km'lik şehirlerarası otoban projesini üstlenirken, Türk şirketlerinin yıl sonuna kadar bu çıtayı daha da yükseltmeleri bekleniyor.
 
Son açıklanan verilere göre ise, ülke genelinde hali-hazırda 45 milyar dolarlık irili-ufaklı yatırımların yapımı devam ediyor.