Konut Haberleri
24 Eki 2014 11:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:02

Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre daha hızlı büyüyor!

ERA Avrupa Başkanı François Gagnon, Türk gayrimenkul sektörünün Avrupa’daki birçok ülkeden daha avantajlı pozisyonda olduğunu söyledi

Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre daha hızlı büyüyor!
Yabancı yatırım odağının Türkiye olduğunu söyleyen Gagnon, Avrupa'nın Türk emlak pazarına açılan kapısı olduklarını ifade etti.

Küresel gayrimenkul danışmanlığı sektörünün en büyük oyuncularından biri olan ERA'nın Avrupa Başkanı François Gagnon, Türk gayrimenkul sektörünün son yıllarda büyük bir atağa kalktığını ve potansiyelinin Avrupa'yı geçtiğini söyledi. ERA Türkiye'nin brokerlarına seminer vermek için Türkiye'ye gelen Gagnon, gayrimenkul sektörüyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yabancıların yatırım odağı Türkiye

Türkiye'nin bu yılın ilk 7 ayında yabancıya konut satışından 2.4 milyar dolar gelir elde ettiğine dikkat çeken Gagnon konuyla ilgili şunları söyledi: “ Türkiye'nin son 12 yılda yakaladığı ekonomik büyüme ivmesi gayrimenkul sektörüne büyük katkılar yaptı. Bir yandan yeni konutlar üretildi, diğer yandan yapılan düzenlemelerle yabancıya konut satışının önü açıldı. Verileri incelediğimde bu yılın ilk 7 ayında Türkiye'nin yabancıya konut satışından 2.4 milyar dolar gelir elde ettiğini gördüm. Bu, Avrupa'ya göre çok iyi bir rakam. Yabancıların gözü Türkiye'de ve markalı konut projelerinde. Türkiye'de emlak sektörü hızlı bir büyüme gösteriyor, ben de bu gelişmeleri hayranlıkla takip ediyorum.”

Avrupa'nın Türk emlak pazarına açılan kapısıyız

ERA'nın uluslararası ağı sayesinde yabancı yatırımcıların Türk emlak pazarına erişimini sağladıklarını ifade eden François Gagnon, “Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmetlerini daha da önemli bir hale getirdi. Ayrıca emlak müşavirliği ve gayrimenkul sertifikası gibi alanlarda da yasal düzenlemelerin tamamlanması, sektörün ivmesine önemli katkı sağlar. Tüm bu gelişmeler, sektörde nitelikli hizmet arzının önemini artırıyor. ERA, Türkiye'de de bu sektörde Franchising modeli ile gelişimini sürdürürken, hizmet kalitesinde ve sektörün ekonomiye katkılarında da artış sağlama gayretinde” şeklinde konuştu.

ERA, rakiplerinden bir adım önde

ERA'nın Türkiye'de ve dünyada belirli standartları olduğunu söyleyen Gagnon sözlerini şöyle sürdürdü: “Gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin en hızlı büyüyen lider markalarından biri olan ERA, Avrupa'nın da en başarılı bir dünya markası. ERA'nın Avrupa'nın en büyük gayrimenkul franchise markası olmasındaki en önemli faktörler ofislerine en iyi sevisi ve eğitimi vermesi.  ERA'nın ofislerindeki tutundurma oranı yüzde 96. Bu oran, sektörün oldukça üzerinde. Gayrimenkul danışmanlığı sektörü bir hizmet endüstrisi.  Sektörün güven odaklı bir bakış açısı ile gelişmesi gerekiyor. Bunun en temelinde ise eğitim faktörü yatıyor. Türkiye'nin ilk gayrimenkul akademisi ERA Akademi'nin de, sektörde bir ilk olan “ERA Clinic” ve “ERA Coaching” hizmetlerinin de dâhil olduğu güçlü eğitim modeli ile ofislerinin karşılaşabileceği sorunlar ile ilgili çözüm üretmesi Türkiye gayrimenkul sektörüne önemli bir katkıdır. Avrupa'daki çoğu ülkede akademilerin kuruluşunun uzun bir zaman dilimine yayıldığını göz önünde bulundurduğumuzda, kısa zamanda başarılı bir büyüme grafiğine sahip olan ERA Türkiye'nin faaliyete geçirdiği ERA Gayrimenkul Akademisi büyük bir başarıdır.

Gayrimenkul danışmanlığı sektörü büyük potansiyele sahip

Gayrimenkul danışmanlığı anlamında Türkiye'de önümüzdeki 10 sene içinde büyük bir değişim ve gelişim olacağını öngördüğünü ifade eden ERA Avrupa Başkanı, “  Gayrimenkul sektörü konjonktür açısından bakıldığında geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi gelecek dönemde de çok kazandırmaya devam edecek birkaç sektörden biri. Yatırım oranı çok bilinen franchising sistemi olan gıda sektörüne oranla çok daha düşük ve yatırımın geri dönüşü çok daha hızlı olan bir sektör olması da çok avantajlı hale getiriyor. Türkiye'de markalı gayrimenkul danışmanlığı yapan şirketlerin oranı şu anda sadece yüzde 4. ABD'de bu oran yüzde 80. Fransa'da ise yüzde 40 seviyelerinde” şeklinde konuştu.

“Türklerin çalışkanlığına hayranım”

Türk girişimcisinin disiplinine ve çalışma arzusuna hayran olduğu söyleyen François Gagnon, Avrupa'daki franchise istatistiklerini de paylaştı. Gagnon, “ Avrupa Franchise Federasyonu istatistiklerine göre Türkiye, franchise veren marka sayısında Avrupa birincisi ve Türkiye'de girişimcilik yapmak isteyen her 10 kişiden birinin franchise sistemiyle iş kurmak istiyor. Geçtiğimiz bir kaç senelik dönemde çok sayıda markanın Türkiye'ye girmesi de bu alanın karlılığını gösteriyor. ERA Türkiye'nin de eğitime yatırım yaparak, farklı olarak  ve franchising sistemi sayesinde başarılı olmasını ve büyümesini memnuniyetle izliyoruz. Türk girişimcilerin çalışkanlığını ve disiplinini hayranlıkla izliyorum.  Girişimcilere bayilik alırken ana markayı iyi incelemeleri gerektiğini öneririm” dedi.