İhaleler
02 Eyl 2015 15:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:18

Türk Alman Üniversitesi'ne dev kampüs!

Türk-Alman Üniversitesi'nde 1.Etap inşaat işi için 30 Eylül tarihinde ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirilecek..

Türk Alman Üniversitesi'ne dev kampüs!
Türk-Alman Üniversitesi'ne yeni alanlar geliyor. Üniversite için 1.Etap Merkezi Derslikler, Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları, Kütüphane, Yemekhane ve Kafeterya Binası, Genel Bilgisayar Mekanları Binası ve Misafirhane Binaları yapılacak.

Yeni yapılacak binaların inşaat altyapı ve çevre düzenleme işi ön yeterlik ihalesi 30 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00'te gerçekleştirilecek.



Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayalı olarak 2010 yılında kurulmuş 2014 yılında kapılarını Beykoz'da açmıştı.

Devlet Üniversitesi olarak açılan üniversite Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkan ve 10 Nisan 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan 5979 Sayılı kanunla kurulmuştu.



2013-2014 eğitim öğretim döneminde 16 Eylül 2013 günü açılışını yapmıştı. Açılışa Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, üniversite koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katılmıştı.



İlk Türk Alman Üniversitesi olan üniversite; Beykoz'da yer alıyor. Üniversitede;  Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor.



Mimar Hilmi Güner tarafından mimari çalışmaları yapılan kampüs toplam 120 bin metrekare kapalı alanda tasarlandı. Üniversitenin inşaatı TOKİ tarafından gerçekleştirilecek.



3 fazda gerçekleşecek olan çalışmanın ilk aşamasında 70 bin metrekare büyüklüğünde Fen ve Mühendislik Fakültesi binaları, merkezi laboratuar binası, kütüphane ve sosyal tesisler binası, merkezi derslik binaları bulunacak.


 
İkinci aşamada fakülteler (Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler) binası, Yabancı Diller Yüksek Okulu binası, Rektörlük binası ile Kongre-Kültür Merkezi binası inşa edilecek. 3. kısım ise spor merkezi olarak tasarlandı. 

Türk Alman Üniversitesi ulaşım

- 135 Kavacık-Poyrazköy, 15D A.Feneri-Kavacık, 15BK Kadıköy-Beykoz hatlarından herhangi birini kullanıp "Kaymakdonduran Sapağı" durağında inerek, veya
- 11H Ümraniye-Ortaçeşme, 15 Üsküdar-Beykoz, 15F Kadıköy-Beykoz, 121A Mecidiyeköy-Beykoz hatlarından herhangi birini kullanıp son durakta inerek ulaşım sağlanıyor.
Alternatif olarak Beykoz merkezden ticari taksi ile ulaşmak mümkün. (Beykoz merkezi ile kampüs arasındaki mesafe yaklaşık 2 kilometre)

Türk Alman Üniversitesi iletişim

Tel  +90-216-333 30 00  (santral)
Adres  Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü, Şahinkaya Cad. No:86, 34820 Beykoz / İSTANBUL

Kübra GENÇ/Emlakeki.com