Konut Haberleri
08 Ara 2016 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

Türk Akımı projesini İsviçreli şirket yapacak

Gazprom, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Türk Akımı projesinin inşası için İsviçre merkezli bir şirketle anlaştı..

Türk Akımı projesini İsviçreli şirket yapacak
Türk Akımı doğal gaz boru hattının inşasına başlanıyor. İlk aşamanın 2017'nin ikinci yarısında start alınacağı ifade ediliyor.

Gazprom, Türk Akım doğal gaz boru hattının Karadeniz'in altında geçecek ilk aşamasının inşaası için İsviçre merkezli Alseas Group S.A. ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin bu ay onaylanmak üzere Rusya Parlamentosunun gündemine alınabileceği bildirildi. Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Rus haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada, Türk Akımı anlaşmasının bu ay sonuna kadar Duma'ya sunulmasını umduğunu söyledi.

Kesin tarih belli değil

Rus hükümetinin projeyle ilgili belirli prosedürleri tamamlaması gerektiğini belirten Zavalny, “Bu nedenle şu anda kesin bir tarih vermem mümkün değil.” ifadelerini kullandı. Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşma Türkiye ve Rusya arasında 10 Ekim’de imzalanmıştı.

Proje kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattı inşa edilmesi planlanırken, ilk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa’ya ulaştırılması öngörülüyor. Türk Akımına ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı geçen hafta TBMM'de kabul edilmişti.