Konut Haberleri
20 Ağu 2014 20:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:42

Turizme kaplıca dopingi!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki meşhur Hisaralan kaplıcaları 10 milyon lira yatırımla turizme kazandırıldı

Turizme kaplıca dopingi!
Ba­lı­ke­sir Sın­dır­gı­lı gi­ri­şim­ci Oğuz­han De­mir­baş, yap­tı­ğı 10 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım­la mem­le­ke­ti­ne 5 yıl­dız­lı ter­mal te­sis ka­zan­dır­dı. Böl­ge­nin meş­hur Hi­sa­ra­lan kap­lı­ca­la­rın­da ken­di ken­di­ne 98 de­re­ce­de yü­ze­ye çı­kan ve bo­şa akan kap­lı­ca su­yu­nu tu­riz­me ka­zan­dı­ran De­mir­ba­ş’­ın fa­ali­ye­te ge­çir­di­ği Obam Ter­mal Ote­l’­e hem yurt için­den hem de yurt­dı­şın­dan da yo­ğun il­gi var.

4 yılda tamamlandı
Sın­dır­gı­’nın Si­mav yo­lun­da­ki meş­hur Çay­gö­ren Ba­ra­jı kı­yı­sın­da bu­lu­nan Obam Ter­mal, 4 yıl­da ta­mam­lan­dı. De­mir­baş ai­le­si­nin gi­ri­şim­ci­lik geç­mi­şiy­se ha­lı tez­gâh­la­rı­na da­ya­nı­yor. Ba­lı­ke­si­r’­in meş­hur el do­ku­ma Türk­men ha­lı­la­rı­nı do­ku­ya­rak ih­raç eden De­mir­baş­lar, za­man için­de 3 bin tez­gâ­ha ulaş­mış. 2001 kri­zin­den son­ra ha­lı­cı­lık­tan es­ki­si ka­dar ge­lir el­de edi­le­me­di­ği­ni be­lir­ten De­mir­baş, ai­le­si­nin ora­dan ge­len bi­ri­ki­mi ter­mal ya­tı­rı­mın­da de­ğer­len­dir­di­ği­ni söy­le­di.

Ter­mal su­yu çok fark­lı
Hi­sa­ra­lan böl­ge­sin­de­ki ter­mal su­yun ken­di ken­di­ne yü­ze­ye çık­tı­ğı için çok ber­rak ve du­ru ol­du­ğu­nu ifa­de eden De­mir­baş, “Do­ğal kay­nak su­yu gi­bi ama ter­mal özel­li­ği var. Ken­di açı­ğa çı­kı­yor biz onu alı­yo­ruz. Bü­tün mi­ne­ral­le­ri alıp yu­ka­rı çı­kı­yor “de­di. Tür­ki­ye­’de kap­lı­ca tu­riz­mi ya­pı­lan çok faz­la te­sis ol­du­ğu­nu be­lir­ten De­mir­baş, ter­mal su ile do­ğa­nın bu ka­dar iç içe ol­du­ğu baş­ka bir böl­ge ol­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.

Sağlık turizmine yatırım şart
Tür­ki­ye­’de ter­mal de­ni­lin­ce ak­la dev­remülk­ler ge­li­yor. Son yıl­lar­da in­san­la­ra sü­rek­li dev­re mülk sa­tı­şı için ya­pı­lan ara­ma­lar, in­san­la­rın ter­mal tu­riz­me me­sa­fe­li yak­laş­ma­sı­na yol açı­yor. Oy­sa Tür­ki­ye ter­mal kay­nak­lar açı­sın­dan çok zen­gin bir ül­ke. Bu­na rağ­men Tür­ki­ye­’de­ki ter­mal te­sis­le­rin sağ­lık tu­riz­mi­ne çok faz­la hi­tap et­me­di­ği tes­pi­ti­ni ya­pan De­mir­baş, “Bu alan­da Bal­ço­va mo­del alın­ma­lı. Bi­zim he­de­fi­miz de ye­ni ya­tı­rım­lar­la sağ­lık tu­riz­mi­ne de hiz­met ve­rir ha­le gel­me­k” de­di.
CİHAN ACAR – BUGÜN GAZETESİ