Turizm
29 Ağu 2015 08:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:15

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti!
Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yenikapı'nın İstanbul'un yeni limanı olabileceğini söyledi.

Yenikapı hakkında 'Bize orası lazım' diyen Başaran Ulusoy, İstanbul'un liman ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "İstanbul'un 3 tarafı deniz, gemilerin yanaşacağı liman yok. Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana, Kadir Topbaş Başkanımıza hem ricada bulundum lıcnı de gereğini anlattım" dedi.

Ulusoy, konuyla ilgili olarak şu ayrıntıları verdi "Bize İstanbul'da kruvaziyer gemilerin yanaşacağı bir liman lazım. Yenikapı şu anda miting meydanı. Galataport restorasyona girmiştir. 4-5 sene sonra faydalanma imkanımız olamayacaktır. İstanbul'da gemilerin yanaşacağı yer yoktur. Haydarpaşa mümkün değildir. Dolayısıyla en idael yer Yenikapı miting meydanıdır. Senede 3 miting yapacakları zaman biz gemileri açıkta tutarız hiç merak etmesinler. Bize orası lazım."

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Başaran Ulusoy; "Bu ülkenin beraberliğe ihtiyacı var, birliğe ihtiyacı var. Bu ülkenin ötekileştiımeye, kaşınmaya ihtiyacı yok. Siyasetçilerimize de aynısını söylüyorum. Gelin anlaşın, anlaşamazsanız gelin bize tatil yapın. Hepinizi gezdirelim rahatlarsınız. Çünkü vatandaşlarımızın beklediklerine sivil toplum örgütlerinin de kulak vermesi lazım" diye konuştu.

2015 yılının turizm sektörü açısından sıkıntılı olduğunu hatırlatan Başaran Ulusoy, Rusya pazarında yüzde 27.85 kayıp olduğunu söyledi. Ulusoy, sektör sorunlarının çözümü için farklı bakanlıklarla karşı karşıya kaldıklarını ve bunun sıkıntı yarattığını belirterek, "Ulaşımda çok sıkıntımız var. Dün genel sekreterimiz, UKOME, yani Ulaşım Koordinasyon Müdüriüğti'ndeydi, iki aydır orada devam ediyor toplantılar. 1.5 yıldır Belediye Başkanımızla mücadele ediyoruz. Karşımızda bir taksi ordusu, bir minibüs ordusu. Karşımızda bizim inemeyeceğimiz bir yerlerde olan gruplar. Buna rağmen mücadeleye devam ediyoruz. Onun için muhakkak ekonomik kurul nasıl varsa, bakanlıklar arası bir komisyonun kurulması lazım. Ulaşımdan, Maliye Bakanlığı'ndan, Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan her iki ayda bir toplanacak bir komisyonun kurulması lazım. Hükümeti yormadan, bakanları yormadan meselemize çözüm getirmesi lazım."

"Misafirperverliğimize yakışmaz"

Ulusoy, İstanbul Aksaray'da bir İrlandalı turist ile çok sayıda esnaf arasında çıkan ve sosyal medya aracılığıyla tüm dünyaya yayılan kavga ile ilgili soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Bizim ülkemizdeki üçgen çok iyidir; tarih, doğa ve insan sevgisi. Maalesef bu olay ile insan sevgisi sekteye uğramıştır. Öyle veya böyle oradan su alan bir çocuk da olabilirdi, bir hanımefendi de olabilirdi. İnsanlarımızın patlama noktasına geldiği olaylar oluyor. Yanlıştır. Sektörüm adına da özür diledim. Bize yakışmaz, Türk milletine yakışmaz, misafirperverliğimize yakışmaz. Ayıp, kınadığımızı da belirtmek istiyorum."