Sektörel
14 Şub 2016 18:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

Turizme Arap yağmuru

Rus turistin ayağını çekmesi beklenen turizm sektörüne Arap desteği geldi. Hemde Turizm Bakanı'ndan...

Turizme Arap yağmuru
Rusya çekilse de bize Arap turist yeter. Arap turist akacak. Arap Turizm Birliği Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, "Türkiye'de meydana gelen uçak hadisesinden sonra Rusya'nın almış olduğu kararlara seyirci kalacak değiliz. Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi bir noktaya gelmesi ve daha fazla Arap turistin Türkiye'ye gitmesi için çaba gösteriyoruz" dedi. Al-Fehaid, "Türkiye sahip olduğu turizm altyapısının yanı sıra sağlık turizminde de çok başarılı. Araplar'ın sağlık turizmi için de Türkiye'ye akın edeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. Dünyada Arap ve Türk turistlerin en fazla harcama yapan gruplar olduğunu belirten Al-Fehaid, Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısının 2 milyon 400 bin civarında olduğunu söyledi.

Rusya'nın tırmandırdığı kriz sonrasında hükümet, turizmcilerin sıkıntılı süreci atlatmak için en büyük taleplerinden biri olan 'yakıt desteği' kararını aldı. Geçen yıl 13 ülkeden turist getiren acenteler için uygulanan desteğin kapsamı, dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca İzmir, Alanya, Antalya, Milas, Muğla şeklinde olan havalimanlarına Kütahya Zafer Havalimanı da eklendi.

Dünyanın en büyük seyahat acentelerinden Thomas Cook, Türkiye'ye tatil rezervasyonlarının yeniden artacağını kaydetti. Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser, acentenin Türkiye'yle ilgili kapasitesini yüzde 29 kesmiş olduğunu ancak İspanya rezervasyonlarının önceye kıyasla çok daha hızlı dolduğunu, tatilcilerin ilgisinin Türkiye'ye yöneleceğini söyledi.

ETİKETLER
#Arap turist #Turizm