Sağlık & Kültür Sanat
10 Tem 2017 18:14 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:51

Tunceli'de iki leylek yavrusu koruma altına alındı

- Tunceli'de vatandaşlar tarafından bulunan iki leylek yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı- Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez:- "İki haftadır uzman personelimiz tarafından yavru leyleklerimiz bakıma tabi tutulmakta....

Tunceli'de iki leylek yavrusu koruma altına alındı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar tarafından bulunan iki leylek yavrusunu korumaya aldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 hafta önce merkeze bağlı Aktuluk Mahallesi Meytan Mezrası'nda bulunan iki yavru leyleğin koruma altına alındığını belirtti.

Gürsönmez, iki haftadır uzman personel tarafından yavru leyleklerin bakımının yapıldığını vurgulayarak, "Yavruların yaklaşık 3, 3.5 aylık olduğunu değerlendiriyoruz. Uçma vaziyetine geldiğinde yine uzman personelimiz tarafından yavruları aldığımız yerde doğaya bırakacağız." dedi.

Tunceli'de leylek popülasyonun iyi durumda olduğuna işaret eden Gürsönmez, "İlimizde leylekler gerçekten de köy ve mahalle sakinleriyle çok iyi ilişki halinde olduğu görülüyor. Ayrıca vatandaşlarda leyleklere herhangi bir zarar vermiyor. Leyleklere sevgiyle, güzellikle baktığını hissediyoruz, görüyoruz. Dönem dönem bu tür vakalarla karşılaşıyoruz, yardımcı da oluyorlar. İlimizde vatandaştan kaynaklı leyleklere zarar verme olayı yok." ifadesini kullandı.