Sektörel
01 Mar 2015 09:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:26

Porsche’ye ‘Türk’ yorumu

Amerika’da tasarım konusunda öğrenim gören Ege Argüden, Porsche’nin efsanevi modeli 911 için tamamen fütüristik bir yorum getirdi. Otomobil tutkunu olan, Ekber Onuk ve Murat Günak gibi önemli Türk tasarımcıların yanında stajlar yapan Argüden, “Porsche 901” adını verdiği tasarımıyla, markanın mirasın

Porsche’ye ‘Türk’ yorumu
Kaliforniya eyaletindeki Pasadena’da bulunan tasarım okulunda “endüstriyel tasarım” konusunda eğitim gören Ege Argüden, okulunun 7. döneminde yaptığı projeyle büyük ses getirdi. Porsche’nin efsane haline gelen spor Otomobili 911 için geleceğe yönelik bir tasarım yapan Argüden, bu projesine “Porsche 901” adını vermiş. 911’in geçmiş versiyonlarına ve tarihine bağlı kalarak, aracı geleceğe taşıyacak bir tasarım yapan Argüden, ortaya çekici bir otomobil çıkarmış.

Aracın stop lambalarının yanında çıkan egzozlar, arka motor kapağının üzerindeki yuvarlak havalandırma delikleri ve keskin, ancak 911’i hatırlatan hatlar, aracın en ilgi çekici detayları arasında.

Tam otomobil tutkunu

12 yaşındayken Ekber Onuk’la tanışan ve merhum oğlunun onuruna geliştirmeye başladığı “Sazan” projesinde staj yapması için teklif alan Argüden, hafta sonlarını da bir süre Ford Otosan’da geçirmiş.
Alman otomobil dergisi “AutoZeitung”un tasarım yarışmasına katılarak, “ikincilik” ödülü de alan Argüden, 16 yaşındayken de, Volkswagen Grubu’nun Tasarım Başkanı olan bir başka ünlü Türk tasarımcı Murat Günak’a çizimlerini göstermiş. Bu şekilde Potsdam’daki VW Tasarım Merkezi’nde staj hakkı kazanan Argüden, ertesi yıl da Bugatti projesinde yer almış.
Ardından sırasıyla Münih’te BMW’de, Türkiye’de Ford Otosan ile Hexagon Studio, ABD’de de Chrysler’da staj yapmış.