Ekonomi
11 Ağu 2017 09:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Tüketici şikayetlerinde başvuru kolaylaştırıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre, artık tüketici hakem heyeti başvuruları da E-devletten yapılabilecek.

Tüketici şikayetlerinde başvuru kolaylaştırıldı
Birçok işlemi sıra beklemeden kolayca yapabilmemizi sağlayan E-devlet sistemine bir yenilik daha geldi. Artık tüketici hakem heyetlerine E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabilecek. 

Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle, tüketici hakem heyetlerine başvuru ve heyetlerin kararlarıyla ilgili istatistiki bilgilerin oluşturulmasına ilişkin esasları düzenleyen madde yürürlükten kaldırıldı.

Dünya'da yer alan habere göre Tüketici Hakem Heyeti başkan ve üyeleri, aynı uyuşmazlıkla ilgili daha önce bilirkişilik veya hakemlik yapmış olsalar da artık uyuşmazlıkla ilgili toplantıya katılabilecekler. Başkan üye ve raportörler, bilirkişi olarak görevlendirilemeyecekler.

İstatistiki bilgi artık toplanmayacak

Eski yönetmeliğin, başvurular ve kararlara ilişkin istatistikleri 3’er aylık dönemler halinde ilçe tüketici hakem heyetlerinin il müdürlüklerine göndermelerini öngören 29’uncu maddesi yürürlükten kaldırıldı. Bu madde, il müdürlüklerinin de istatistiki bilgileri 10 gün içinde genel müdürlüğe bildirmesini öngörüyordu.