Konut Haberleri
12 Ağu 2017 12:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

TÜGVA'dan 10 bin öğrenciye yurt bursu

Birçok öğrenciye sağladığı yurt bursu imkanıyla barıma ihtiyaçlarını karşılayan TÜGVA, 2017’de 3 bin erkek öğrenciye el uzattı. Vakıf yeni dönemde 10 bin öğrenciye barınma yardımı sağlamayı hedefliyor.

TÜGVA'dan 10 bin öğrenciye yurt bursu
İhtiyaç sahibi öğrencilere yurt bursu veren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 2017’de 3 bin erkek öğrenciye barınma imkanı sağladı. TÜGVA’nın yeni dönem hedefi ise bu sayıyı 10 bine çıkarmak.

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, öğrencilerden yurt ihtiyacına yönelik sayısız mesaj aldıklarını ve Türkiye'nin birçok ilinde yurt hizmeti verilmesi adına gerekli çalışmaları hız kesmeden başlattıklarını belirtti.

LYS’de dereceye girenlere yurt bursu

" Türkiye sıralamasında LYS'de dereceye giren öğrencilere yurt bursu imkânı sağladıklarını belirten Emanet, "Üniversite hayatı gençlerin gelecekleri adına son dönüm noktası olarak görülüyor. Ebeveynler için ne denli ehemmiyet arz ettiğini yeni kayıt dönemlerinde tekrardan şahit oluyoruz. Açıkçası biz öğrencilerimizin eğitim hayatları açısından şartlandırılmış hedeflere yönlendirilirken, onlar üzerinde baskı kurulmasını doğru bulmuyoruz. Gençlerimizin kendi potansiyellerini ve ilgi alanlarını keşfederek, doğru adımlar atması ve daima kişisel olarak gelişim içerisinde olmaları için motivasyonlarını arttıran seminerler ve faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.