Ulaşım
11 Eki 2017 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Trafik sorunu çözülecek! 2018'de başlıyor

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin yap-işlet-devret modeliyle yapım ihalesi seneye yapılacak. Birçok raylı sisteme entegre olacak proje sayesinde İstanbul'un trafik sorunu büyük oranda çözülecek.

Trafik sorunu çözülecek! 2018'de başlıyor
İstanbul'da trafiği rahatlatacak Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi kapsamında deniz dibi sondajları gerçekleştirildi.    

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yıl sonunda proje çalışmalarının tamamlanarak 2018'de yap-işlet-devret modeliyle yapım ihalesinin yapılacağını açıkladı. 
 
Arslan, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile şu ifadelerde bulundu:

RAYLI SİSTEMLERE ENTEGRE OLACAK
 
"İncirli'den yer altına girecek raylı sistem, Mecidiyeköy'den, Zincirlikuyu'dan denizin altından geçecek, Söğütlüçeşme'den girip Kadıköy-Kartal'a, Marmaray'a bağlanmış olacak. Avrupa yakasında Hasdal'dan yer altına girecek tünel, aynı şekilde bu tünelle birleşecek, Anadolu yakasına geçtikten sonra da Çamlık'tan çıkarak TEM'e bağlanacak. Bu, karayolu taşımacılığında otomobiller için önemli bir avantaj olacak, raylı sistem anlamında çok daha önemli bir avantaj. Marmaray, Halkalı'dan Gebze'ye kadar bütün raylı sistemlerle entegre olarak gidiyor. Bu da onun bir benzeri olarak İncirli'den Sögütlüçeşme'ye kadar birçok raylı sistemle entegre olacak, günde 6,5 milyon yolcunun taşındığı raylı sistemleri entegre edecek. İnsanların kapısından çıktığı zaman bir başka hatta aktarma yaparak, raylı sistemle seyahatini devam ettirmesi anlamına geliyor. Çok önemli bir proje ve önemli mesafe katettik. Önümüzdeki yıl ihalesini gerçekleştirip, yapım süreçlerini başlatmış olacağız."