Sektörel
26 Mayıs 2015 12:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:44

Trafik sigortasında yeni dönem

TÜDER Başkanı Küçük, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek zorunlu trafik sigortasına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trafik sigortasında yeni dönem
"Yeni dönemde vatandaşların ilgili firmanın acentelik yetkisi ve belgesi ile poliçe düzenlemeye yetkisinin olup olmadığını iyi araştırması gerekir" dedi.

Küçük, Karayolları Motorlu Araçlar  Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'nın 1 Haziran'da yürürlüğe  girmesiyle sigorta teminatlarının sabit hale getirileceğini söyledi.

Trafiğe çıkan her aracın sigortasının yaptırılmasının zorunlu olduğunu  hatırlatan Küçük, "Hazine Müsteşarlığının düzenlemesi sonrasında zorunlu trafik  sigortasında piyasa tamamen serbeste döndüğü için yeni dönemde vatandaşların  ilgili firmanın acentelik yetkisi ve belgesi ile poliçe düzenlemeye yetkisinin  olup olmadığını iyi araştırması gerekir. Çünkü bazı kişiler bundan yaralanmak  isteyebilecek" diye konuştu.

Küçük, trafik sigortasında daha önce acente şirketleri arasında  belirlenen ücretlerin uygulandığını belirterek, "Geçmişte düşük primli  sigortalarda teminatlar az olabilirken artık bütün şirketlerde teminatların aynı  olduğu bir döneme girdik. Tüketiciler sigorta şirketleri arasında mukayese  yaparak, bildikleri, güvendikleri acenteleri tercih etsin. Yeni sistem tamamen  tüketicinin lehinedir" dedi.

Yeni düzenlemede aracın yaşıyla ilgili hassasiyetlerin söz konusu  olduğunu vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu  araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinaliyle  değiştirilir. Bizim tüketicilere tavsiyemiz araçlarına orijinal parça  taktırsınlar. Onarım bittikten sonra da araçlarının istedikleri gibi yapılmış mı  yapılmamış mı iyice kontrol etsinler."

Hazine Müsteşarlığının, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali  Sorumluluk Sigortası Genel Şartları, 14 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.  Zorunlu trafik sigortasına yönelik esasları düzenleyen genel şartlar, 1 Haziran  2015'te yürürlüğe girecek.