Konut Haberleri
26 Ağu 2014 12:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:44

Şok! Trafik lambalarının rengi değişti!

Sadece oyunlarda görebileceğimizi sandığımız bir hack olayı daha, gerçek hayatta karşımıza çıktı, trafik lambaları hacker'larca hack'lendi!

Şok! Trafik lambalarının rengi değişti!
Kısa süre önce piyasaya çıkan Watchdogs, oyun sektörünün en çok beklenen yapımları arasındaydı. Oyun içerisindeki hack mantığı ise birçok kullanıcının ilgisini ziyadesiyle çekmeyi başardı. Birbirinden farklı yeri (güvenlik kameraları gibi) hack'leyebilmemize olan sağlayan yapımda, bir noktada Chicago bölgesindeki trafik ışıklarını bile hack'leyebiliyorduk...

Bu yıl Las Vegas'da gerçekleştirilen DefCon isimli etkinlikte, bir grup Avrupalı hacker, tıpkı oyunda olduğu gibi şehrin bir bölgesindeki trafik ışıklarını ele geçirdiler. Neredeyse hiçbir zorluk çekmeden ele geçirilen trafik ışıkları, diğer büyük şehirlerde de lambalara ulaşmanın bu kadar kolay mı olduğu sorusunu beraberinde getirdi.

Trafik ışıklarının güvenlik sorununu açığa çıkaran "Cesar Cerrudo" isimli hacker ise, etkinlikte "Ben sorun yaratmıyorum; olan soruna dikkat çekiyorum" şeklinde bir açıklamada bulunarak, Las Vegas gibi bir şehirdeki trafik ışıklarına hiçbir güvenlik duvarı aşmaya gerek kalmadan ulaşabilmenin, ne gibi tehlikeleri de beraberinde getirebileceğine değindi. Dünyanın dört bir yanında hacker'ları bir araya getiren DefCon, her daim yenilikleri takip ediyor, hacker'ların bilgi paylaşımlarına ön ayak oluyor.