Konut Haberleri
04 Eyl 2015 09:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:18

Trabzon Akyazı Spor Kompleksi sona yaklaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, örnek bir mühendislik çalışmasıyla Trabzon’da inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi’nin Süper Lig’de sezon bitmeden tamamlanacağını açıkladı.

Trabzon Akyazı Spor Kompleksi sona yaklaştı!
Turan, inşa edilen yapının sadece bir stadyum olmadığını, içinde barındırdığı tesisler ile birlikte tam anlamıyla bir spor kompleksi olduğunu ifade etti. TOKİ Başkanı, “Akyazı Spor Kompleksi, Trabzonspor camiamıza ve Türk futboluna şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin Trabzon’da gerçekleştirdiği uygulamaları yerinde denetledi, incelemelerde bulundu. Turan incelemelerine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Akyazı Spor Kompleksi ile başladı.

Akyazı Dünya’da bir ilk”
Kompleksin deniz doldurularak, dolgu zemini üzerine inşa edildiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan, bu özelliği ile tesisin Dünya’da bir ilk olduğunu açıkladı. Tesisin yaklaşık 2 milyon metreküp dolgu üzerine inşa edildiğini ifade eden TOKİ Başkanı, “Stadın altına yaklaşık 125 kilometre kazık çakıldı. Burada devasa bir sistem inşa edildi. Bu tesis Türkiye'nin göz bebeği olacak. Türkiye'de büyük bir spor faaliyeti olacaksa Trabzonspor'un bu tesisi her zaman dışa açılan bir kapı olacak. Bu tesis sadece Trabzon'a değil, ülkemize, milli takımlarımıza da hizmet edecek. Şu anda statta önümüzü görmediğimiz hiçbir detay kalmadı. Tüm detayları çözmüş durumdayız.  Hedefimiz, Trabzonspor'un beklentisi doğrultusunda stadı ikinci yarının başlangıcına yetiştirmek. Olmazsa 5'inci ya da 6'ncı maç olur. İnşallah birkaç ay sonra burada topa vurmuş oluruz.” dedi.

Çevreci stadyum
TOKİ Başkanı, Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu’nun çatısının da çevre dostu özelliğine sahip olan “Smart Roof sisteminde inşa edildiğini ifade etti. Tesis bu özelliği ile de Türkiye’nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak.

Stadyumun çatısı, “çevre temizleyen kaplama sisteminin” uygulandığı “Smart Roof” özelliğinde sahip olacak. Böylelikle stadın çatısında, 245 dönümlük yeşil alana eşdeğer oranda hava temizleme gücü bulunacak. Bu oran yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine denk düşüyor.

Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu’nda uygulanacak akıllı çatı “Smart Roof” sistemi, fotokatalitik özelliği bulunan titanyum oksit kaplama sayesinde, yüzeyindeki organik maddelerden oluşan kirleri ve çevreye zararlı partikülleri ayrıştırıyor, bu partikülleri nitrata dönüştürerek çatı yüzeyini sürekli temiz tutuyor. Çatıda kullanılan hafif malzeme ile stadyumun içinde taşıyıcı direk kullanılmadan “germe” yöntemi uygulanıyor, bu sayede seyir konforu da artıyor.

Avrupa’nın en modern tesislerinden biri olacak
Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 adet doğal çim saha, 5 adet sentetik çim saha, 4 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi ile açık otopark bulunuyor.

Yenicuma Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm incelemesi
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi’ndeki incelemelerinin ardından Yenicuma Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm projesini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yenicuma Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni etap alanını gezen TOKİ Başkanı, daha sonra Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanına geçerek ilgililerden bilgi aldı.