Sektörel
08 Eki 2015 13:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Toshiba'dan Akkuyu Nükleer santral açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Santrali açıklamasının ardından Toshiba'nın İş Geliştirme Yöneticisi Toyoaki Fujita, Türkiye'nin talebi halinde yeni bir nükleer santral projesinde de söz sahibi olmak istediklerini söyledi

Toshiba'dan Akkuyu Nükleer santral açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sinop Akkuyu'da hayata geçirilmesi planlanan nükleer güç santrali projesinin Rusların yapmaması halinde mutlaka başkalaırnın yapacağını söylemesi üzerine Sinop nükleer santralinin yetkili şirketi Japon Toshiba'dan ilginç bir açıklama yapıldı.

Toshiba'nın İş Geliştirme Yöneticisi Toyoaki Fujita, Türkiye'nin talep etmesi halinde, yeni bir nükleer santral projesinde söz sahibi olmak istediklerini söyledi. Avrupa'nın enerji piyasasında büyük bir rekabetin söz konusu olduğunu belirten Fujita, Türkiye'nin de Avrupa'da çok özel bir yeri olduğunu belirtti.

Türkiye'de kurulacak olan nükleer santralin bir parçası olmak istediklerini de vurgulayan Fujita,  şu anda Sinop için çalışmaların Mitsubishi şirketi tarafından yapıldığını ve Türkiye'nin istemesi durumunda yeni bir nükleer santral projesinde de söz sahibi olabileceklerini yineledi.