Ekonomi
18 Nis 2017 14:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Torununa bakan büyükanne maaşında yeni fırsat!

Torun bakan büyükanneye maaş projesinde boş kalan kontejyanlar için yedek aileler belirlendi.

Torununa bakan büyükanne maaşında yeni fırsat!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçen torun bakan büyükanneye maaş projesinde ilk ödemeler geçtiğimiz hafta yapıldı. Bakanlık, projeden yararlanmak için başvuru yapan büyükannelere özel yeni fırsatlar hayata geçiriyor.

Proje kapsamında boş kalan büyükanne kontejyanları için yedek aileler belirlendi. 

10 ilde hayata geçirilen proje için başvuru yapanlar, Çalışma Bakanlığı'nın internet sitesinden hak sahibi olup olmadığını öğrenebilecek.

28 Nisan son gün

Projeye katılması uygun görülen hak sahiplerinin, 28 Nisan'a kadar katılımını teyit etmek için ikamet ettiği ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne başvurması ve gerekli belgeleri teslim etmesi gerekiyor. Takvim'in haberine göre, proje kapsamında hak sahibi büyükannelere 12 ay boyunca 425 lira ödenecek.

Her ay değerlendirme yapılacak

Ancak bu sürenin tamamlanması beklenmeden, projenin yaygınlaştırılması konusundaki karar verilecek. Pilot projede Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her ay değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemlenecek. 6 ayın tamamlanmasının ardından genel bir değerlendirme yapılacak.