Ekonomi
19 Oca 2017 14:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:57

Toruna bakan büyükanneye yaş kriteri!

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ve büyük ses getiren torununa bakan büyükanneye verilecek maaşın detayları belli olmaya başlıyor...

Toruna bakan büyükanneye yaş kriteri!
Geçen haftalarda Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından verilen maaş müjdesi heyecan yarattı. Buna göre hükümet torununa bakarak anneyi istihdama kazandıran büyükanneye maaş desteğinde bulunacak. Ancak ne tutar ne de süreç hakkında bir bilgi gelmemişti. Ancak dün Bakan Müezzinoğlu, konuya ilişkin bazı detayları anlattı. 1 yıl pilot uygulama yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, maaş için yaş kriteri konulacağını açıkladı. 

İlk bölge İstanbul ve Bursa
Büyükanneye maaşın ilk etapta Bursa ve İstanbul’da hayata geçireleceği açıklandı. Müezzinoğlu, torunlarına bakan büyükannelere verilecek maaşta suistimallerin önlenmesi için çalışan anneye geçmişe dönük 1 yıllık çalışma şartı getirilebileceğini vurguladı.

Bakımda büyükanne farkı
Pilot uygulama öncesinde kriterlerin belirleneceğini dile getiren Müezzinoğlu, “Güzel bir örnek çıkmasını istiyoruz. Büyükanne çocukların duygu dünyasına farklı şeyler katıyor” dedi.
Kendisine bakmakta zorlanan büyükanneler olabileceğini bu nedenle yaş kriteri konulabileceğini anlatan Müezzinoğlu, kriterlerin duygusal olarak kendilerini zorlayabileceğini söyledi. Doğum yapan annenin ilk 6 ay izin kullandığını dile getiren Müezzinoğlu, 1 yıl da uygulamanın sürmesi halinde çocuğun 1.5 yaşına gelmiş olacağını kaydetti. Anne için de geriye dönük sigortalılık şartı aranacağını vurgulayan Müezzinoğlu, “Kriterleri belirledikten sonra şubat sonuna kadar talepleri toplayıp mart ayında da başlayabiliriz. Pilot uygulama başladıktan 6 ay sonra bir değerlendirme yapacağız. Veriler yeterli gelirse beklemeyebiliriz de. Kriterlere ilave edelim, çıkaralım diyerek uygulamayı yaygınlaştırabiliriz” dedi.