İnşaat
28 Oca 2014 18:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:50

Topbaş'tan İstanbul'u uçuracak 2 proje

Mega kent İstanbul'u yönetmek için 3. kez aday olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son projesiyle yine çok konuşulacağa benziyor.

Topbaş'tan İstanbul'u uçuracak 2 proje
İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İSMOB) açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Burada size bir müjde vermek istiyorum. Kuzeyde yeni yapılan havaalanı yakınında 1,5 milyon metrekarelik alanda bir 'Fuar Kampüsü' bir de "Kongre Kampüsü" yapmak üzere bir çalışmamız var" dedi.

CNR Holding tarafından, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İSMOB) açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve çok sayıda yerli yabancı  mobilya üreticisi firma yetkilileri katıldı.

Fuar açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, günümüz dünyasında hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığını ve bu değişim ve dönüşümü yakalayamayanların başarılı olanları izlemekle yetineceğini söyledi.
Türkiye'nin bunu son 11 yıldır başardığını, her alanda değişim ve gelişim sürecinin içine girildiğini kaydeden Başkan Topbaş, "Merkezi ve yerel yönetimler kurumsal taassup gözetmeksizin Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için çalışıyor. Bizler de İstanbul'un dünyada etkin bir güç olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Topbaş "Mobilya sektörü çok kaliteli ve başarılı bir üretime girdi. Artık ihracatıyla övünebileceğimiz bir noktada, kendilerini kutluyorum. Emek yoğun iş gücünün buralara gelmek için ne kadar uğraştığını yakinen biliyorum. İnşaat sektöründeki başarı, başta mobilya sektörü olmak üzere bütün sektörleri tetikledi. Artık biliyoruz ki her alanda ciddi başarıya ulaşabiliriz."

Başkan Topbaş açılışını yaptıkları Mobilya Fuarı'nın Avrupa'da ölçek olarak birinci sırada yer almasından dolayı büyük gurur duyduğunu ifade ederek, "Fuara 200'e yakın katılmak isteyip de katılamayan firma var. Bu fuarın büyüklüğünü ve önemini bir kez daha göz önüne seriyor. Ve benim gönlümden geçen Türkiye her alanda birinci sırada olsun. Çünkü geçmişte ecdat böyleydi" diye konuştu.

KONGRE ve FUAR KAMPÜSLERİ

Başkan Topbaş üzerinde çalıştıkları yeni projenin müjdesini de şöyle verdi: "Kuzeyde yeni yapılan havaalanı yakınında 1,5 milyon metrekarelik alanda 'Fuar Kampüsü' yapmak üzere bir çalışmamız var. Yani orada gelenlerin konaklayabileceği, eşleri ve çocuklarıyla birlikte zaman geçirebileceği, bir veya bir kaç fuarı birlikte yapabileceğimiz bir alan çalışmamız var. Aynı şekilde yine o bölgeyle ilgili bir 'Kongre Kampüsü' projemiz var. Bu çalışmalarla İstanbul, dünyayla rekabet edebilen ama bir numaralı olan, dünyada örneği olmayan hem fuarcılık hem kongre merkezi olacak."

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek protokolle birlikte fuarın açılışını yaptı. Fuar alanını gezerek katılımcılarla sohbet eden Başkan Topbaş ve Bakan Şimşek,  katılımcılarla  birlikte fotoğraf çektirdi. Mobilya Fuarı 2 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.