Konut Haberleri
18 Şub 2017 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

TOKİ'nin Üsküdar arazisine yüksek teklif

TOKİ'nin İstanbul Üsküdar'daki arsasının ihalesinde ikinci oturum yapıldı... 41 bin 570 metrekare arsa alanına konut ve ticaret merkezi yapılacak...

TOKİ'nin Üsküdar arazisine yüksek teklif
TOKİ'nin İstanbul Üsküdar Mahallesi'nde bulunan arsasında ihalenin ikinci oturumu yapıldı. En yüksek teklifi Esta İnşaat- A Yapı ortaklığı verdi.,

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul  Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'ndeki 41 bin 570 metrekare arsa alanının gelir  paylaşımı modeliyle yapılan ihalenin ikinci oturumuna katılan firmalardan nihai  teklifleri aldıklarını söyledi.

Arsayı alan şirketin, arsa üzerinde proje geliştireceğini ve elde  ettiği gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ'ye vereceğini  belirten Turan, "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile yapılan ihaleyi  kazanan firma, arsa üzerinde konut ve ticaret alanı projesi geliştirecek. Sosyal  donatı alanlarının da olacağı projenin ayrıntıları, ihale sonuçlandıktan sonra  belirlenecek." dedi.

Esta İnşaat & A Yapı İş Ortaklığı'nın 1 milyar 242 milyon 500 bin lira  toplam gelir teklifinin yanı sıra 472 milyon 150 bin lira da idare payı teklif  ettiğini söyleyen Turan, Makro & Sancak İnşaat İş Ortaklığı'nın 1 milyar 213  milyon 172 bin 618 lira, Akdeniz İnşaat'ın 1 milyar 35 milyon lira, Kalyon  İnşaat'ın ise 870 milyon lira teklif verdiğini söyledi.

Turan, Astaş Gayrimenkul & Caba İnşaat & Aslan Yapı, Taş Yapı,  Samandıra Mobilya & Kuzu İnşaat İş Ortaklığı, Akiş Gayrimenkul, Timur & Nef  Gayrimenkul & As Yatırım'ın da ihalede teklif sunduğunu, Mesa Mesken ile Fuzul  Yapı & Zirve İletişim & Seha İnşaat Ortaklığı'nın ise teşekkür mektubu sunduğu  bilgisini verdi.

Öncelik dar ve orta gelirlilere

Turan, TOKİ'nin sosyal konut üreten bir kurum olduğunu, ürettikleri  konutların öncelikle dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlara verildiğini  kaydetti.

Bu grupların içerisinde engelliler, şehit aileleri ve maluller ile  emekliler için ayrı bir kontenjan ayrıldığına dikkati çeken Turan, "Evi olmayan  emekliler için ilgili her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25'tir. Biz bu  satışlarımızdan kar elde etmiyoruz. Maliyetine göre konutlarımızı  vatandaşlarımıza veriyoruz." diye konuştu.

Ergün Turan, TOKİ'nin kendi finansal kaynağını oluşturduğunu  vurgulayarak, "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile konut üretmek için  finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan  vatandaşlarımız için konut üretimi yapıyoruz." dedi.
ETİKETLER
#TOKİ #Üsküdar