Konut Haberleri
21 Eki 2017 13:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

TOKİ'den yeni proje!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Silivri'de ve Tuzla'da arazi ürettiklerini ve orada sosyal konut yapmaya başlayacaklarını ifade etti.

TOKİ'den yeni proje!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, merak edilen soruları cevapladı. Başkan Turan, "İstanbul gibi arazi üretiminin çok zor olduğu yerlerde alt gelir grubu için sosyal konut üretiminde sorun yaşıyoruz"  dedi.

Anadolu'yu ev sahibi yaptık

Başkan Turan, Anadolu'da konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çoğunu konut sahibi yaptıklarını ifade etti.  Turan, konut satışlarındaki artışın süreceğini söyledi. Turan, "TOKİ'nin satışlarında ise hiçbir sorun yok. Ürettiğimiz bütün konutları bazı yerde 3-5 katı bazı yerlerde 20 katı müracaatla satıyoruz. Dolayısıyla sosyal konutta gelecek dönemde de bir sıkıntı görmüyoruz. Belli fiyat aralıklarındaki konutlarda sorun olabilir. Onları da piyasa kendisi regüle ediyor." ifadelerinde bulundu.

KDV indirimi sektöre önemli bir avantaj sağladı

Maliye Bakanlığı'nın KDV indirimiyle sektöre çok önemli bir avantaj sağladığını ifade eden Başkan Turan, "Sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Devam etmesini biz de arzu ederiz. İstihdama direkt etki eden bir sektör... Onun için inşallah değerlendirilir, biz de bekliyoruz. İndirim olursa sektöre ciddi bir avantaj sağlar. Talebin devam etmesi sektöre güç verir." şeklinde konuştu.

"Pahalıya konut satmıyoruz"

Geçtiğimi haftalarda Kayabaşı'nda kurayla satışa çıkardıkları konutlara da değinen Turan, Kayabaşı'nda ilk başta dar gelirli sonrasında yüksek gelir grubu için konut üretimi yaptıklarını ifade etti.

Konut fiyatlarının pahalı olmadığının altını çien Turan, "Şimdi de orta gelir grubuna konut yaptık. Piyasa fiyatıyla satış fiyatlarımız arasında çok büyük farklar yok. Onun için orta gelir grubunu hedefledik. Bölgede bugün sattığımız konutlara 20 katı müracaat var. Demek ki biz pahalıya satmıyoruz. Pahalıya satmış olsak o kadar müracaat olmaz. Kayabaşı'nda eskiden kimse konut almak istemiyordu. İlk yapılan konutlar çok zor satıldı. Ancak şimdi Kayabaşı, İstanbul'un hem 3. Havalimanına hem otoyollarına hem sanayi bölgesine en yakın yerleşim yerlerinden bir tanesi. İçinde çok büyük 2 tane park, şehir hastanesi yapılıyor. Dolayısıyla Başakşehir-Kayaşehir aksı daha da gelişecektir." şeklinde ifadelerde bulundu. 
ETİKETLER
#ev #TOKİ #proje