Toki
11 Eki 2015 16:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

TOKİ'den esnafa konut müjdesi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tasarruf etme imkanı bulamayarak ev sahibi olamayan esnafa TOKİ'nin ev yapacağını söyledi.

TOKİ'den esnafa konut müjdesi!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evsiz esnaf kalmayacağını, normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ev yapacağını belirtti.
 
Palandöken, yazılı açıklamasında, TOKİ'nin hedeflediği konut sayısını artıracağını, bu şekilde beş yıl içerisinde evsiz esnaf ve sanatkar kalmayacağını ifade ederek, bunun için  TOKİ  ile protokol yapacaklarını bildirdi.
 
Esnaf ve sanatkarın kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği uzun taksitlerle ev alabileceğini belirten Palandöken, şunları ifade etti:
 
"Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını, TESK'in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimizden yapabilecekler. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır"
 
Palandöken, TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafın da kiralayabileceği ölçekte olduğunu bildirdi.