Konut Haberleri
05 Eyl 2015 14:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:19

TOKİ'den Osmanlı mimari sürprizi

TOKİ, Bursa İznik'te 165 konut, cami ile 4 dükkandan meydana gelecek ve Osmanlı mahallesi konseptli yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlanıyor..

TOKİ'den Osmanlı mimari sürprizi
Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bursa İznik’te Osmanlı köyü konseptli yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yerel mimari projeler hayata geçirmeye devam eden TOKİ, 4 medeniyete ev sahipliği yapan İznik'te Osmanlı mimarisini yansıtan binalar hayata geçirecek.

Bu kapsamda Osmanlı mahallesi konseptli bir toplu konut uygulaması hayata geçirmeye hazırlanan TOKİ, 165 konut,1 adet 120 kişilik cami, 4 adet dükkan ve çevre düzenlemesinden oluşacak proje kapsamında çalışmalara başladı. 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek oan projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon tiplerinde daireler yer alacak.

Proje alanında incelemelerde bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, proje kapsamında yöre doğasına uygun olan 2-3 katlı konutların inşa edileceğini projeye ilişkin ihalenin kısa süre içinde yapılacağını ve konutların 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.