Konut Haberleri
05 Eyl 2015 13:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:19

TOKİ'den devrim gibi karar!

TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Turan, TOKİ olarak artık az katlı yatay binalar üreteceklerini söyledi..

TOKİ'den devrim gibi karar!
Rize Belediyesi iş birliği ile yürütülen 759 konutluk TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan,  TİMYA Vadisi kentsel dönüşüm projesinin Türkiye'nin en büyük kentsel dönşüm projelerinden biri olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da projeyi yakından takip ettiğini, projenin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Turan, devletin Rize TİMYA Vadisi'nde yerine dönüşümü amaçladığını, bölgenin coğrafi açıdan zorlu olduğunu, yağışlar sebebiyle de zoruluklar yaşandığını ancak şu an projenin önünde ciddi bir sorun olmadığını söyledi.

Ötre yandan TOKİ'nin artık çok katlı bina yerine az katlı yatay binalar inşa edeceğini belirten Turan, proje kapsamındaki binaların kentsel dönüşüm kapsamında inşa edlimesine rağmen bazılarının çevredeki binalara göre yüksek kaldığını bu sebeple birkaç blokta revizyona gidilebileceğini söyledi.