Konut Haberleri
14 Ağu 2017 09:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

TOKİ'den aylık 250 TL taksitle ev!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, dar gelirli ve emekliler için konut yapımının devam ettiğini dile getirdi. Turan, taksit tutarlarının ise 250 liradan başlayarak, şehirlere göre farklılık gösterdiğini belirtti.

TOKİ'den aylık 250 TL taksitle ev!
Birçok vatandaşı ev hayaline kavuşturan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, emekliler için sürdürdüğü konut projelerine de hız kesmeden devam ediyor. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,''Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz" dedi.

Yüzde 85'i sosyal konut

Turan, TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 85'inin sosyal konut olduğunu söyledi. Turan, "Dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımıza dönük konut ve sosyal yaşam alanlarımızın inşası sürerken, özel kontenjan ayırdığımız başta şehit yakını ve gazilerimiz olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızı  TOKİ çatısı altında yuva sahibi yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Aylık 250 liradan başlıyor

Ergün Turan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Emekli büyüklerimizi de dinlenme dönemlerinde rahat ettirmek istiyoruz. Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25'tir. 240 aya kadar vadeli satış yapılıyor. Taksit tutarları ise 250 liradan başlayarak, şehirlere göre farklılık gösteriyor. İdare olarak hedefimiz her yıl evi olmayan 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmaktır." şeklinde konuştu.