Toki
12 Oca 2018 17:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

TOKİ’de yaş sınırı var mı?

TOKİ, Türkiye’de milyonlarca kişiyi ev sahibi yapmaya devam ediyor. Ancak TOKİ’den ev sahibi olabilmek için belli kriterler var. Son günlerde internette sıklıkla aranan ‘TOKİ’de yaş sınırı var mı?’ ‘TOKİ yaş sınırı kaç?’ ‘TOKİ evleri yaş sınırı’ gibi soruların cevabı işte bu haberimizde.

TOKİ’de yaş sınırı var mı?
TOKİ, milyonlarca insanın ev hayalini gerçekleştirmek için 2018 yılında da önemli projelere imza atıyor. TOKİ’den ev almak isteyen yüzbinlerce kişi internetten ‘TOKİ için gerekli kriterler’i aratıyor. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de ‘TOKİ’de yaş sınırı’ olup olmadığı. TC. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, konut alımında belli bir yaş sınırı uyguluyor. İşte TOKİ’nin yaş sınırı.

EN AZ 25 YAŞINDA OLMAK GEREKLİ

Vatandaşların TOKİ’ye ev başvurusu yapmaları için başvuru tarihi itibariyle en az 25 yaşını doldurmuş olması zorunlu. Ancak bu yaş sınırı eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda aranmıyor.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ’ye başvurmak için yaş sınırı dışında sahip olunması gereken başka hususlar da var. Bunlardan ilki aylık gelir ortalaması. Eğer bir TOKİ konutuna başvuracaksanız hane halkı gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması gerekiyor. Fakat İstanbul’da yaşayan biri için bu rakam 3 bin 700 lira olarak uygulanmakta.

TOKİ’YE AYNI AİLEDEN İKİ KİŞİ BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu da ‘TOKİ’ye aynı aileden iki kişinin başvuru yapıp yapamayacağı’. TOKİ yaptığı konut projelerinin başvurularında her aileye tek başvuru hakkı veriyor.