Konut Haberleri
07 Tem 2015 09:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

TOKİ zam sevincimizi kursağımızda bıraktı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'ndan konut ve işyeri satın alan vatandaşlar için memur maaş endeksine bağlı ve de enflasyon oranına bağlı zam oranları...

TOKİ zam sevincimizi kursağımızda bıraktı!
Geçen yıl konut taksitlerine zam yapmayan TOKİ, bu yıl verilen zamları karşılıksız bırakmadı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projelerinden konut ve işyeri satın alan yoksul grubu, alt gelir grubu, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşları ilgilendiren 2015 yılında ilişkin TOKİ zam oranları şu şekilde:

TOKİ Yoksul Grubu: Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki defa artırılan borç bakiyesi ve aylık taksitler, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan baz alınarak belirleniyor.

TOKİ Alt Gelir Grubu: Borç bakiyesi ve aylık taksitler Ocak ve Temmuz aylarında belirlenmekte olup, söz konusu taksitlerde bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artış yapılıyor. İlk dönemsel artış ise TOKİ tarafından açıklanıyor.

Dar ve Orta Gelir Grubu: Dar ve orta gelir grubnunda da borç bakiyesi ve aylık taksit tutarı yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında belirlenmekte olup bir önceki altı aylık dönemin memur maaş artış oranına göre hesalanıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış yüzde 3 olarak belirlendi. TOKİ tarafından yaptırılan yeni projelerdeki bağımsız birimlerin geri ödemesine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri de yüzde 3 oranına göre güncellenecek.

TOKİ tarafından satışı gerçekleştirilen arsaların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri de bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) Yİ-ÜFE oranı ile güncellenecek olup söz konusu oran yüzde 5,49 olarak belirlendi.