Konut Haberleri
26 Eyl 2016 08:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

TOKİ modelini dünyaya anlatacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda “sosyal konut üretim modeli”ni anlatacak.

TOKİ modelini dünyaya anlatacak
Birleşmiş Milletler (BM) konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı (Habitat III) 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador’un başkenti Kito’da gerçekleştirilecek. Stockholm’de 1972 yılında gerçekleştirilen BM İnsan Çevresi Konferansı’nda, insan yerleşimleri konusunda BM’nin bir konferans düzenlenmesi konusundaki tavsiyesi üzerine 1976 yılında Vancouver’da “Habitat I Konferansı” gerçekleştirildi. Habitat II Konferansı ise 1996’da İstanbul’da düzenlendi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul’da 1996’da gerçekleştirilen Habitat II zirvesinin liderliğini TOKİ’nin üstlendiğini anımsattı. Kito’da gerçekleştirilecek zirvede düzenlenecek yan etkinlik için yaklaşık bin 200 katılımcı aday arasından BM Habitat Komitesince seçilen sayılı kuruluşlarından biri olduklarını belirten Turan, “Dünya genelinde azalan kamusal kaynakların ihtiyaç sahiplerine en etkin şekilde yönlendirilmesi anlamında TOKİ modeli, Habitat III’ün ‘Yeni Kentsel Gündemi’ içinde Türkiye’nin geliştirdiği en iyi deneyim olarak önerilmiştir” diye konuştu. Turan, şöyle devam etti:

“Özelikle yerleşim ve konut politikalarına dair yenilikçi modeller geliştirerek, konut finansmanı konusunda genel bütçeden pay almadan konut ve sosyal donatı üreten TOKİ, uluslararası platformda da ilgi çekmekte, modelin uygulanması yönünde pek çok ülkeden teklifler almaktadır. Özellikle gelir düzeyi düşük grupların konut ediniminde kamusal çözüm sunan idaremizin sosyal konut üretim modelini ve kentsel dönüşüm projelerimizi Habitat III Zirvesi özel oturumunda dünyaya anlatacağız.” 
ETİKETLER
#TOKİ #toki başkanı