Konut Haberleri
30 Ara 2016 11:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:55

TOKİ konut teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Konut Teslimi bugün sona eriyor.

TOKİ konut teslim dönemi sona eriyor!
Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Konut Teslimi kapsamında sözleşme imzalama işlemleri 9 Aralık'tan 30 Aralık'a uzatılmıştı. Bugün sona eriyor.


İŞTE DETAYLAR:

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinde yer alan 269 adet konutun teslim işlemleri 24 Ekim– 30 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu çerçevede ;

Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen “Konut Teslim Programı” çerçevesinde Peta Müşavirlik A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirildi.

Konut teslimleri Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Şantiyesinde yapıldı. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklar. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlandı.

Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek.

3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından Ziraat Bankası Yüreğir Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim anında Müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecek. Kentsel Dönüşüm kapsamında borcu olan hak sahiplerine satışı yapılan konutların hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı, taşınmazın tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecek. Konutunu borçsuz olarak alan hak sahiplerinden KDV bedeli peşin tahsil edilecek. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor:

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı).
Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası.
Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi.
KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura.
Doğalgaz Bağlantı bedeli olan 393.-TL + %18 KDV tutarı toplam 463.74.-TL’nin bankaya yatırıldığına dair belge.
Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacak.

EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER
ETİKETLER
#TOKİ #TOKİ Adana