Konut Haberleri
22 Ağu 2017 10:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

TOKİ Kayaşehir başvruruları 5 Eylül'de başlıyor

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayabaşı'nda hayata geçen projenin detaylarını anlattı.Turan, evlerin kaba inşaatının tamamlandığını ve ince işçiliğin 5 ay içinde biteceğini belirtti. Turan ayrıca başvuruların 5-20 Eylül'de yapılacağını dile getirdi.

TOKİ Kayaşehir başvruruları 5 Eylül'de başlıyor
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de hayata geçirdiği projeyle ilgili Sabah gazetesi merak edilenleri açıkladı. TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette projeyle ilgili tüm detaylar soruldu.

Ayda 630 TL

Bu projede evlerin fiyatları 144 bin 500 liradan başlıyor. 120 ve 144 ay vadeyle satışa sunulacak evlerde taksitler ise 603 lira seviyesinde. 5-20 Eylül'de başvuruların yapılacağı evlere Halkbank'ın İstanbul'daki bütün şubelerine 5 bin lira yatırarak müracat edilebilecek. Kuralar ise 4 Ekim'de noter huzurunda çekilecek.

Dar gelirliler için...

Her gelir grubuna yönelik Kayaşehir bölgesinin TOKİ'nin İstanbul'daki sosyal konut üretimindeki en önemli yerlerden bir tanesi olduğunu hatırlatan Başkan Turan, şu bilgileri verdi: "Burada dar gelirli vatandaşlarımız için yıllar içerisinde konutlar yapıldı. Hasılat paylaşımı modeliyle üst gelir grubu vatandaşlarımız için de projeler hayata geçirildi. Bu proje de orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik. Dolayısıyla Kayaşehir'de şu anda alt, orta ve üst gelir gruplarını içinde barındıran aslında tam da aradığımız bir semt kültürü gelişti. Her gelir grubundan insanın içinde yaşadığı bir yaşam alanı oluştu."

5 aya tamamlarız

TOKİ Başkanı Turan, sosyal konutta devrim yaptıklarını belirterek, "Konutların kaba inşaatları tamamlandı. Şu an ince işleri yapılıyor. 5 aya kalmaz bitiririz. Sadece bir konut projesi değil, mahalle kavramını ön plana çıkararak gece-gündüz yaşayacak bir şehir inşa ediyoruz. Konutlarımız farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetle bütçelendi. Vatandaşlarımız imkânları ölçüsünde fiyatları 144 bin ila 477 bin lira arasında değişen konutlara başvuruda bulunabilecek" dedi.