Toki
18 Ara 2017 10:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

TOKİ İzmir’e konut yapmıyor mu?

Milliyet Gazetesi yazarlarından Aslı Göktaş, bugün köşesinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’la yaptığı röportajı yayınladı.

TOKİ İzmir’e konut yapmıyor mu?
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sayıştay raporuna vurgu yapan İzmir’de binaların yüzde 65’inin kaçak olduğunu dile getiren Aslan, “Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı bu kente iyi bakmadık. Binalarımız çürük. İçlerinde hiçbirimiz güvende değiliz. Dönüşüm fırsatını kaçırırsak geleceğimiz de olmayacak. Çocuklarımızı çürük binalarda bir gelecek kurmamız imkansız. Onları ölümün kucağından kurtaralım. Dönüşüm için herkes üzerine düşeni yapsın” dedi. 




PARMAKLA GÖSTERİCEK KADAR AZ 

Aslan’ın TOKİ ile ilgili söyledikleri de röportajın dikkat çeken kısımlarından biriydi. Emekli ve dar gelirlinin umudu olan TOKİ’yi İzmir konusunda çok pasif bulduğunu belirten Aslan, “TOKİ yıllardır dar gelirliye konut yapıyor ama İzmir’e baktığımızda TOKİ’nin yaptığı konut sayısı parmakla gösterecek kadar az. Halbuki TOKİ bunu yapmak yerine, kooperatiflere yönelik inşaat maliyeti açısından destek de verebilir. Ki 1983’lü yıllarda TOKİ, inşaat maliyetlerinin yüzde 70 ini kredilendiriyordu. Şimdi ise vatandaş bankalarala karşı karşıyla gelmek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.