Konut Haberleri
22 Mar 2017 12:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

TOKİ Aydıncık'ta sözleşmeler yarın imzalanmaya başlıyor!

TOKİ Yozgat Aydıncık'ta sözleşme imzalama süreci yarın başlıyor...

TOKİ Aydıncık'ta sözleşmeler yarın imzalanmaya başlıyor!
Yozgat Aydıncık Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa yürüttüğü toplam 94 adet konutluk, Yozgat Aydıncık Belediye Projesine ilişkin olarak sözleşmeler yarın imzalanmaya başlayacak ve 31 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek.

YOZGAT - AYDINCIK SATIŞ ESAS VE KOŞULLARI

+B1 tipi (2+1) alt gelir grubu konutlar için; 4.000.-TL başvuru bedeli yatırmış olan konut alıcılarından; 1. Seçenek olarak konut bedelinin %12’si hesaplanarak, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde 180 ay boyunca alınacak; 2. Seçenek olarak konut bedelinin %15’i hesaplanarak, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde 216 ay boyunca alınacak ve 3. Seçenek olarak konut bedelinin %20’si hesaplanarak, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde 240 ay boyunca alınacak. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artışı oranı, ÜFE, TÜFE oranlarından en düşük olanı dikkate alınarak İdarece belirlenen oranda arttırılacak. İlk taksit ödemesi konut teslimini takip eden ay itibariyle yapılacak. İlk dönemsel artış teslim tarihini takip eden dönem/ay itibariyle başlatılacak.

Hak sahiplerine becayiş (karşılıklı konut değiştirme) yapma hakkı verildi. Her iki asil hak sahibi de, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve Müzakere Tutanağı imzalama aşamasında Bankada becayiş yapmak istediklerine ilişkin dilekçe imzalayacaklar. Gayrimenkul Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Alıcıların peşin ödeme ile konut satın almaları durumunda herhangi bir indirim uygulanmayacak.

Satış Sözleşmesi imzalanması sırasında başvuru sahibi değişikliği ve benzeri değişiklikler ile iptaller yapılmayacak. Ancak Sözleşme imzalama esnasında konut alıcısının bilgilerinde yazım hatası yapılması gibi asıl başvuruyu nitelik olarak değiştirmeyen değişiklikler veya iptaller Banka tarafından yapılabilecek.

Başvuru sahiplerinden aşağıdaki belgeler istenecek.

T.C. Nüfus Cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ve bu belgenin bir adet fotokopisi ve T.C. Kimlik numarası (Şube tarafından kişinin dosyasında saklanacak).

Sözleşmenin vekâleten yapılması durumunda, adına sözleşme imzalayacak kişi için düzenlenmiş, “Adıma Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamaya yetkilidir.” veya “Adıma Gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir.” ifadesini içeren noter tasdikli Vekâletname ve vekil olan kişinin Nüfus Cüzdanı veya yerine geçen belge.

“Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” sonucunda belirlenecek konut alıcıları ve konut bilgileri ile Konut Satış Fiyatlarına göre Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacak.

Kura sonucu belirlenen konut alıcıları ile kura sonucu belirlenen konut için, ilgili konutun peşinat miktarından başvuru bedeli olarak yatırmış oldukları tutar düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecek ve belirlenecek olan program çerçevesinde, Gayrimenkul Satış Sözleşmeleri imzalanacak.

Sözleşme işlemleri sırasında Müzakere Tutanağı konut alıcılarına imzalatılacak.

Açıklanan satış bedellerine KDV dâhil edilmemiş olacaktır. Satışı yapılan konutun teslim tarihinde, başlangıçtaki satış fiyatı ve teslim tarihine kadar tahakkuk eden dönem artışı tutarları toplamı üzerinden hesaplanan toplam satış bedeli esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı peşin tahsil edilecek. Ayrıca teslimden sonraki 6 aylık artış dönemlerin başında, borç bakiyesine uygulanan artışlardan da, artış tutarı üzerinden izleyen ilk taksit ödemesinde KDV tahsil edilecek.

Konutların devir işlemleri;

B1 tipi konutlar için; hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri fesih edilecek.

Devir esnasında devir edene ait varsa ödenmemiş taksit, emlak vergisi, ortak gider aidatı, sigorta ücreti vb. tüm borçları kapatılacak, konut alıcıları için başlangıçta aranan şartların tamamı devir alan üçüncü şahıslarda da aranacak.


EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER