Konut Haberleri
26 Haz 2016 14:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:27

TOKİ: Akyazı Stadını sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz

Trabzon Akyazı Stadyumu, yeni futbol sezonuna yetiştirilecek..

TOKİ: Akyazı Stadını sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Akyazı Stadını Trabzon’un yeni futbol sezonunda oynayacağı ilk maça yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Turan, “Bu stat Türkiye mühendislik hayatı açısından da çok önemli bir eserdir. Sadece bir stat yapmıyoruz, mühendislik açısından da çok güzel bir eser inşa ediyoruz.” diye konuştu.

M. Ergün Turan, İdarenin Trabzon’da yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOKİ Başkanı’nın Trabzon’daki ilk durağı Pelitli oldu. M. Ergün Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Pelitli’de ikinci etapta inşaatı devam eden 301 konutun şantiye sahasında incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı, “Modern mimarisi ön plana çıkan projemiz tamamlandığında Trabzon'a yakışır yeni bir yaşam alanı oluşacak.” dedi.

Araklı esnafına 216 işyeri

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan daha sonra Araklı’ya giderek inşaatı devam eden uygulamaları denetledi. Araklı’da önce 283 konut ardından 118 konut şantiyelerini gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan M. Ergün Turan, Araklı esnafı için inşa edilen 216 iş yerinin, kurulma aşamasındaki şantiye sahasına geçerek incelemelerini sürdürdü. M. Ergün Turan, “İş yerleri tamamlandığında Araklı modern bir çarşıya kavuşacak küçük esnaf samimiyeti yeniden hayat bulacak.” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Turan, Akyazı Spor Kompleksini gezdi

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi'nde de incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Turan, kompleksin Türkiye'nin yüz akı bir tesis olduğunu ifade etti. Turan, “Bu stat Avrupa'da sıralamaya girecek bir tesistir. Stadımızdaki çalışmalarda son 5 aydır önemli bir hızlanma söz konusudur.” dedi.

Stadın çelik imalatlarına dikkat çeken TOKİ Başkanı, Akyazı’daki çelik konstrüksiyonun Türkiye’de ilk kez uygulandığını belirtti. M. Ergün Turan, “Şu anda çelik konusunda yüzde 75-80 düzeyindeyiz. Stat dışında 7 tane ayrı saha, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp eğitim merkezi binalarının inşaatları devam ediyor. Onlar da bitmek üzere. TOKİ olarak hedefimiz, bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştirmektir. Şu anda 400 olan çalışan sayısını bayram sonrasında yaklaşık iki katına 750 kişiye çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

M. Ergün Turan, saha zemini ve koltuklarla ilgili son sistemlerin kullanılacağına işaret ederek, “Sahada son sistem hibrit çim kullanılacak. Onunla ilgili ikinci bir ihale günü aldık. Koltukları da son sistem yapacağız. Allah izin verirse ihalesini de önümüzdeki ay yapacağız.” diye konuştu.

“Sadece bir stat yapmıyoruz”

Akyazı Spor Kompleksi'nin inşaat çalışmalarının büyük bir dikkat ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Stadın Trabzon için ne ifade ettiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın birebir takip ettiği bir stattır. Bakanlarımız da aynı şekilde takip ediyor. Teknik bir iş yapıyoruz ve aceleye getirmiyoruz. Türkiye mühendislik hayatı açısından da çok önemli bir eserdir. Sadece stat yapmıyoruz, mühendislik açısından da çok güzel bir eser inşa ediyoruz. Ekibimizin motivasyonu da bu yöndedir.”