Konut Haberleri
24 Mayıs 2018 16:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

Ünlü ekonomistten TL için kurtuluş formülü!

Harvard Üniversitesi'nde 1981 yılından bu yana ekonomi dalında eğitim veren Prof. Dani Rodrik, dolar/TL kurundaki yükselişle ilgili olarak kişisel Twitter hesabında değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü ekonomistten TL için kurtuluş formülü!
Türk Lirası'ndaki serbest düşüşü önlemek için otoritelerin önünde yalnızca üç seçenek olduğunu belirten Rodrik, bunları "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerini tüketmek pahasına dolar satacak, Faizlerde ciddi bir artış yapılacak, Sermaye kontrolleri" şeklinde sıraladı.




ZEHİRLERDEN ZEHİR BEĞEN

T24'ün aktardığı habere göre, Söz konusu seçenekler için "Zehirlerden zehir beğen" ifadesini kullanan Rodrik, devamında şunları kaydetti:

"Doların yükselişine seyirci kalmak çözüm değil. Zira dolar bazında borçlanmış özel sektörü iflasa götüreceği gibi, enflasyonu kontrolsüz hâle getirecek. Er ya da geç bu önlemlerden biri gerekecek. Bekledikçe maliyet artıyor. Bir not daha; bahsettiğim önlemler dahi krizi ancak geçici olarak durdurabilir. Kamu maliyesi, tasarruf politikaları ve özel sektör finansmanı konsunda ciddi atılımlarla desteklenmeleri gerekecek."